iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*6 yumurta
*3 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağının yarısı su
*Aldığı kadar un
İçi için;
*Peynir
*Maydanoz
*Tereyağ
*Kaynar su ve soğuk su
Su Böreği Tarifi Yapılışı Yumurtayı suyu ve tuzu bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz Üzerine unu ekleyip kulak memesi kıvamından biraz daha katı bir hamur yapıyoruz hamurumuzu çok yoğurmalıyız 10 eşit beze yapıyoruz hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz Daha sonra bezeleri tek tek açıyoruz Büyük fırın tepsisi boyunda açtığımız yufkanın üzerine hafif un serpip diğer yufkayı üzerine veriyoruz ki yapışmasın açma işlemi bittikten sonra bir tane yufkayı yağlı tepsiye yerleştiriyoruz Üzerine tereyağ serpiyoruz yaklaşık 1 buçuk yemek kaşığı sonra kaynayan suya bir tane atıyoruz 30 saniye kaynıyor ordan çıkarıp soğuk suya daldırıyoruz
Soğuk suda elimizle yufkayı açıyoruz
Dikkatli bir şekilde çıkarıp elimizle
hafif bir şekilde suyunu sıkıyoruz tepsideki yufkanın üzerine büzüştürerek seriyoruz Tekrar yağ serpiyoruz diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz Beş yufka olunca araya peynirli harcı döküyoruz kalan beş yufkayada aynı işlemi yapıyoruz üzerini yağlayıp 180 derecelik fırına veriyoruz çok güzel bir tad mutlaka denenmeli
Not suyumuzun altını kapatmıyoruz işimiz bitinceye kadar soğuk suyumuzuzu da sık sık değiştirelim
*6 yumurta
*3 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağının yarısı su
*Aldığı kadar un
İçi için;
*Peynir
*Maydanoz
*Tereyağ
*Kaynar su ve soğuk su
Su Böreği Tarifi Yapılışı Yumurtayı suyu ve tuzu bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz Üzerine unu ekleyip kulak memesi kıvamından biraz daha katı bir hamur yapıyoruz hamurumuzu çok yoğurmalıyız 10 eşit beze yapıyoruz hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz Daha sonra bezeleri tek tek açıyoruz Büyük fırın tepsisi boyunda açtığımız yufkanın üzerine hafif un serpip diğer yufkayı üzerine veriyoruz ki yapışmasın açma işlemi bittikten sonra bir tane yufkayı yağlı tepsiye yerleştiriyoruz Üzerine tereyağ serpiyoruz yaklaşık 1 buçuk yemek kaşığı sonra kaynayan suya bir tane atıyoruz 30 saniye kaynıyor ordan çıkarıp soğuk suya daldırıyoruz
Soğuk suda elimizle yufkayı açıyoruz
Dikkatli bir şekilde çıkarıp elimizle
hafif bir şekilde suyunu sıkıyoruz tepsideki yufkanın üzerine büzüştürerek seriyoruz Tekrar yağ serpiyoruz diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz Beş yufka olunca araya peynirli harcı döküyoruz kalan beş yufkayada aynı işlemi yapıyoruz üzerini yağlayıp 180 derecelik fırına veriyoruz çok güzel bir tad mutlaka denenmeli
Not suyumuzun altını kapatmıyoruz işimiz bitinceye kadar soğuk suyumuzuzu da sık sık değiştirelim