iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*10 yumurta
*750 gr un
*Tuz
İç harcı;
*1 kg beyaz peynir
*1 bağ maydanoz
Katları ve üzeri için;
*Tereyağı
*Sıvı yağ
Pişirmek için;
*Sıcak su
*Az tuz
*1 kaşık sıvı yağ
Su Böreği Tarifi Yapılışı Yumurta, un ve tuzu karıştırıp biraz sert olacak şekilde hamur elde edelim Ceviz büyüklüğünde peziler yapalım Dinlenmeye bırakalım Peynirimizi ve maydanozumuzu karıştırıp harç yapalım Tencereye suyumuzu koyalım içine Tuz ve sıvı yağ katalım kaynasın Pezileri un yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açalım Tepsi boyuna göre ayarlama yapalım Tepsimizin tabanını yağlayalım En alt kat açtığımız kuru yufka dan koyalım Yağ sürelim Üzerine 4 kat ıslak yufka koyup aralarını yağlamayı unutmayalım 5 nin üstüne yağ yapmayın peynirli harçtan koyalım Tekrar 5 kat ıslak yufka koyalım araları yağlı olacak şekilde En üstüne yağ sürüp fırına verelim 150 160 derecede yavaş yavaş pissin İçi çiğ kalmasın Üzeri ve altı tamamen kızarana kadar pişirelim Bu malzemeden 2 tepsi börek çıkıyor Afiyet olsun
*10 yumurta
*750 gr un
*Tuz
İç harcı;
*1 kg beyaz peynir
*1 bağ maydanoz
Katları ve üzeri için;
*Tereyağı
*Sıvı yağ
Pişirmek için;
*Sıcak su
*Az tuz
*1 kaşık sıvı yağ
Su Böreği Tarifi Yapılışı Yumurta, un ve tuzu karıştırıp biraz sert olacak şekilde hamur elde edelim Ceviz büyüklüğünde peziler yapalım Dinlenmeye bırakalım Peynirimizi ve maydanozumuzu karıştırıp harç yapalım Tencereye suyumuzu koyalım içine Tuz ve sıvı yağ katalım kaynasın Pezileri un yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açalım Tepsi boyuna göre ayarlama yapalım Tepsimizin tabanını yağlayalım En alt kat açtığımız kuru yufka dan koyalım Yağ sürelim Üzerine 4 kat ıslak yufka koyup aralarını yağlamayı unutmayalım 5 nin üstüne yağ yapmayın peynirli harçtan koyalım Tekrar 5 kat ıslak yufka koyalım araları yağlı olacak şekilde En üstüne yağ sürüp fırına verelim 150 160 derecede yavaş yavaş pissin İçi çiğ kalmasın Üzeri ve altı tamamen kızarana kadar pişirelim Bu malzemeden 2 tepsi börek çıkıyor Afiyet olsun