iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 veya 5 yumurta
*1 yemek kaşığı tuz
*2 su bardağı un
*(gerekirse biraz su)
İçi için:
*Beyaz peynir
*Maydanoz
*(aralarına margarin eritip ve biraz sıvı yağ kullanın lezzet katıyor)
*Not ;101214 tane bez yapabilirsiniz ne kadar kalın o kadar bez kullanılır veya önde isterseniz daha az bez kullanın
Su Böreği Tarifi Yapılışı Yumurta tuzu ve unu uygun bir kaba alıp yoğuruyoruz Yapacağımız tepsi büyüklüğünde açalım Ne çok ince ne çok kalın açın Ocağa kaynar su alıyoruz ve uygun bir leğen soğuk su koyuyoruz
Kaynar suya 1 yemek kaşığı tuz ekleyip kaynamaya başlayınca sıcak suya tek tek hamurları yaklaşık 5 saniye kadar haşlayalım
Haşladığımız hamuru soğuk suya koyuyoruz ve açıp tepsiye diziyoruz (bir tel süzgeç ile çıkarınca daha kolay oluyor)
Eğer 10 bez yapacaksanız haşlanmış 5 bezden sonra önceden karıştırdığımız peynirli maydanoz karışım dan dağıtın
İsteğe göre kızarmış görülmesini istiyorsanız yumurta sarısı sürün Bıçak ile kesin sonra önceden ısıtılmış fırına üstü altı güzelce kızarana kadar pişirin
Not: eğer hamur çok büyük gelirse tencereye o zaman hamuru ya ikiye yaşa dörde bölüm pişirmesi daha kolay olur
Afiyet olsun
*3 veya 5 yumurta
*1 yemek kaşığı tuz
*2 su bardağı un
*(gerekirse biraz su)
İçi için:
*Beyaz peynir
*Maydanoz
*(aralarına margarin eritip ve biraz sıvı yağ kullanın lezzet katıyor)
*Not ;101214 tane bez yapabilirsiniz ne kadar kalın o kadar bez kullanılır veya önde isterseniz daha az bez kullanın
Su Böreği Tarifi Yapılışı Yumurta tuzu ve unu uygun bir kaba alıp yoğuruyoruz Yapacağımız tepsi büyüklüğünde açalım Ne çok ince ne çok kalın açın Ocağa kaynar su alıyoruz ve uygun bir leğen soğuk su koyuyoruz
Kaynar suya 1 yemek kaşığı tuz ekleyip kaynamaya başlayınca sıcak suya tek tek hamurları yaklaşık 5 saniye kadar haşlayalım
Haşladığımız hamuru soğuk suya koyuyoruz ve açıp tepsiye diziyoruz (bir tel süzgeç ile çıkarınca daha kolay oluyor)
Eğer 10 bez yapacaksanız haşlanmış 5 bezden sonra önceden karıştırdığımız peynirli maydanoz karışım dan dağıtın
İsteğe göre kızarmış görülmesini istiyorsanız yumurta sarısı sürün Bıçak ile kesin sonra önceden ısıtılmış fırına üstü altı güzelce kızarana kadar pişirin
Not: eğer hamur çok büyük gelirse tencereye o zaman hamuru ya ikiye yaşa dörde bölüm pişirmesi daha kolay olur
Afiyet olsun