Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

şu iki adamdan beni kurtar!

şu iki adamdan beni kurtar!
0
118

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
ŞU İKİ ADAMDAN BENİ KURTAR! (öykü)
Kendisine gülümsemeederek bakan Resüli Ekrem Efendimiz, iki mübarek parmağıyla iki adamı işaret ederek:

Nureddin, şu iki adamdan beni kurtar!

Suriye atabeklerinden Nureddin Zengi, l2'nci asrın sonLarına dürüst Ortadoğu'ya akın etmiş Haçlı askerlerini küçücük ordusuyla püskürtüp, o günkü İslam dünyasını Haçlı tasallutundan uzun müddet koruyan büyük bir devlet adamıdır Haçlılarla mücadele bayrağını kendinden daha sonra, Selahaddin Eyyubl'ye bırakarak Halep civarında ruhunu reslım etmiştir

Nurettin Zengi, bir gece, Halep'te Hazreti Resülüllah'ı rüyasında görür

Kendisine gülüşederek bakan Resüli Ekrem Efendimiz, iki kutsal parmağıyla iki adamı dikkat çekici ederek:

Nureddin, şu iki adamdan beni kurtar! Der

Heyecanla uykudan uyanan NureEldin Zengi, bir müddet düşüneceye dalar ve her yerde uyur; ama aynı rüyayı, benzer gece üç kez görür Her defasında Hazreti Resülüllah:

Nureddin, şu iki adamdan beni kurtar! Diyerek, iki kır saçlı kimseyi göstermektedir Sabah namazını kıldığı büyük Cami'deki Hoca Efendi'ye, bu rüyasını anlatır Hoca efendi: Hazreti Resulüllah, bir tehlikeye maruzdur Hemencecik gitmelisin! Diye rüyayı ifade eder

Derhal bir askeri birlikle yola çıkan Nureddin Zengi, bir çok kıymetli hediyeleri de beraberine alarak, Medine'ye içten ilerler

Bir haftadan fazla süren bir yolculuktan sonradan, nihayet Peygamber şehri Medinei Münevvere'ye varır

Ilk iş olarak, Hazreti Resülüllah'rn kabrini ziyaret eder Daha Sonra bütün Medine halkını, getirdiği hediyeleri dağıtmak üzere oraya toplar

Sizler, Hazreti Peygamberdin aziz komşularısınız, bu hediyelerimi lütfen kabul edin, diyerek herkese ayrı olarak yardımda bulunan Nureddin Zengi; rüyasında kendisine gösterilen adamlara, gelenler içinde rastlayamaz Bu kere baştan sorar:

Buraya gelmeyen kimse kaldı mı acaba?

Evet, derler İki yıl evvel batıdan gelmiş iki kimse var fakat, onlar hiçbir hediye almazlar, son derece eli açık kimseler, gece gündüz evlerine kapanıp ibadetle meşgul olurlar İçimizde en salih kimseler olarak görünürler İşte o iki zat burada yoklar Evleri de Resulüllah'ın kabri saadetinin yakınında, şurada

Hemencecik bu iki şahsın yanında dışarı giden Nureddin Zengi, binbir güçlükle kapıyı açtırınca, dahası bakar fakat, Hazreti Resülüllah'ın rüyada gösterdiği kır saçlı iki adam bunlardır

Evin ortasında büyükçe bir hasır serili, ama başka hiç bir şey değil Etrafı ayrıntılarıyla muayene eden Zengi'nin aklına bir ara şüphe gelir

Şu hasın kaldırın bakayım, der

Kır saçlı adamlar hasın kaldınnca, altında büyükçe bir merenin yerin altına doğru uzandığı görunur

Bu merenden yerin derinliklerine dürüst inen adamlar, buradan da Resulüllah'ın kabrine kadar bir mahzen açmışlardır İşte o günlerde de, tam altına geldikleri Ravzai Mutahhare'yi delip, Resülüllah'm mübarek vücudunu çalmaya hazırlanmışlardır sonradan da ilk fırsatta kutsal naaşı Avrupa'ya kaçırmayı düşünmektedirler

Hükümdar Nureddin Zengi'nin sıkıştırması üstüne her şeyi itiraf eden bu iki adam, kendilerinin Avrupa'dan geldiklerini, Resulüllah'ın kutsal vücudunu kaçırmak için torbalar dolusu altına pazarlık yaptıklarını apaçık söylerler

Medine halkını hayretlere düşüren bu durum üzerine, suçlular gereken cezayı görürler

sonradan da Ravzai Mutahhare'nin etrafını kazdırarak kurşun duvar çektiren Nureddin Zengi, Resulüllah'ın rüyadaki işaretiyle böyle esrarengiz bir olayı ortaya çıkaran kimse olur*

858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt