Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Su İle Yapılan Sütsüz Yumurtasız Yumuşacık Açmalar

Su İle Yapılan Sütsüz Yumurtasız Yumuşacık Açmalar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Su İle Yapılan Sütsüz Yumurtasız Yumuşacık Açmalar Tarifi İçin Malzemeler

*2 5 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 silme yemek kaşığı tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*4 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
*1 çay kaşığı karbonat
*67 bardak un(daha fazlada olabilir)**(hamur hafif ele yapışan kulak memesinden yumuşak hamur olmalı)

Su İle Yapılan Sütsüz Yumurtasız Yumuşacık Açmalar Tarifi Yapılışı İçinde süt yumurta olmadan da yumuşacık ister açma, ister Simit, ister poğaça yapabileceğiniz çok yönlü hamuru defterinize not alıp bu puf puf yumuşaklığını kaybetmeyen açmaları denemelisiniz ??????

1
*Su, şeker ve mayamızı yoğurma kabına alıp karıştıralım
*Yoğurt, sıvı yağını da içine ekleyip karıştıralım
*Unumuzu yavaş yavaş kontrollü şekilde ekleyerek yoğuralim unu eklerken içine nişasta ve karbonatını da ekleyelim ve hafif ele yapışan hamur yoğuralım
*Ağzını kapatıp mayalanmaya bırakalım
*Mayalandığını kolayca anlamak için;Bir bardak suyun içine hamurdan bir parça koparıp yuvarlayıp suya atalım hamur attığınızda dibe çökecektir suyun yüzüne çıktığı zaman hamurunuz mayalanmış demektir
*Poğaça ve hamur işlerimizde; Mayalı hamur ile çok fazla oynamayalım ve çok yoğurmayıp direk yapmaya başlayalım ki hamurumuz sönmesin
*Bir kaseye yağ koyalım elimizi her parça hamurda yağa batırıp batırıp mayalanan hamurumuzdan parçalar koparıp işlem bitene kadar açma simit yapacaksanız simit şeklini, poğaça yapmak isterseniz dilediğiniz şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
*Yüzüne sürmek için; 2 yemek kaşığı yoğurt içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırıp yüzüne sürelim ve susam, çörek otu serpiştirip tepside 2030 dk mayalanmaya bırakalım ( zamanınız varsa tepside mayalanmaya süresini uzatabilirsiniz de daha uzun süre mayalanınca dahada yumuşak oluyor)
*160 derece önceden ısıtılmış fırında orta kısımda pembeleşene kadar pişirelim, çok fazla kızartmayalım tepside durdukça da tepsinin sıcağı ile de pişiyor ama eğer daha kızarmış seviyorsanız sureyi uzatabilirsiniz ve fırının başından ayrılmayalım çok çabuk pişiyor
*Pişen açma simitlerimizi fırından çıkarır çıkarmaz temiz havlu örtüp 5 dk sıcağını içine çekmesini sağlayalım

??Ben yarısını açma simit yarısını pizza şeklinde resimdeki gibi yaptım özellikle pizza gibi olanın tadına doyum olmuyor Dilerseniz açma simitleriniz içini kaşarlı da yapabilirsiniz ??
??Toplam 1819 adet resimdeki büyüklükte açma simit çıkmaktadır
 
858,496Konular
981,723Mesajlar
29,798Kullanıcılar
efecerrah53Son üye
Üst Alt