Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

"Şu işi yarattım yada Yaratacağım demek caiz midir?

"Şu işi yarattım yada Yaratacağım demek caiz midir?
0
119

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Şu işi yarattım yada Yaratacağım çağırmak caiz mi

Bir Takım kardeşlerimiz manasını bilmeden şu işi yarattım veya Yaratacağım gibi kelimeler kullanmaktadırlar

Halbuki Ehli Sünnet velCemaate kadar, kula (Hâlık) marifetli kelimelerini isnad etmek caiz değildir Çünkü (Hâlık) yani yaratan Allahu Zülcelal'dir Her şeyin yaratıcısı O'dur Yaratmakta Allahu Zülcelal'in bir sıfatıdır Onun için bunu başkasına isnad etmek caiz değildir *

Similar threads

Şu işi yarattım yada Yaratacağım demek caiz mi Bazı kardeşlerimiz manasını bilmeden şu işi yarattım veya Yaratacağım gibi kelimeler kullanmaktadırlar Halbuki Ehli Sunnet velCemaate gore, kula (Halık) yaratıcı kelimelerini isnad etmek caiz değildir Cunku (Halık) yani yaratan Allahu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
insanı küfre düşüren sözler nelerdir 1 Allahü teâlâya layık olmayan şey bildirmek Mesela bir kimse bir işi yaptığı halde, zaruretsiz (Allah biliyor ancak yapmadım) seslenmek Yahut, yapmadığı bir şey için, zaruretsiz (Allah biliyor ama yaptım) çağrıda bulunmak Böyle bildirmek Allahü teâlâyı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
Uzaktaki Bir Veliye Karşı Medet, Yardım Et, YetişDemek Caiz midir Sami Ruhan tarafından yazıldı Aşağıdaki mesajlarımız, manevi yardımlaşmayı, medet beklemeyi mesela 'Ya Resulallah yardım et', 'Ya filan şeyh yetiş' demeyi, yani istimdatı, istigaseyi inkar edenlere karşı yazılmıştır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Hamd, Alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur Salatu Selam Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in, Ehlinin, Sahabesinin ve de kıyamete kadar onları dost edinen herkesin üzerine olsun Ehli Sünnet Ve’l Cemaat âlimlerinin çoğunluğu tevessülün meşruluğunda birleşmişler ve bu konuda ayetleri ve sahih...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
1 Küllî ve Cüz'î irade ne demektir, açıklar mısınız? İrade: istemek, dilemek, seçmek, iki veya daha çok alternatiflerden birine karar vermek demektir Allahu Teala'nın iradesıfatı vardır Allahu Teala'nın iradesi demek, Allah'ın, mümkinattan her birini, sonsuz hallerden ve vakitlerden birine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
858,543Konular
981,899Mesajlar
32,558Kullanıcılar
doğandoğanSon üye
Üst Alt