Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su zammı gerekliymiş!..

Su zammı gerekliymiş!..
0
57

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Su zammı gerekliymiş! Başkan Topbaş zam açıklaması yaptı İSKİ'nin su zammı talebiy üzerineTopbaş açıklama yaptı: Pak denize girmek istiyorsanız zam mecburidedi ve ekledi: İstanbul'un doğasını ve çevresini güzelleştirmek, çevre kirliliğinden kurtarmak istiyorsak, bir tedarik daha İSKİ'nin zam yapması gerekiyor SU ZAMMI TEKLİFİ Bir gazetecinin “İSKİ Genel Müdürü'nün yeni bir su tarifesi teklifiyle ilgili açıklaması var Zammı ret edecek misiniz? şeklindeki soruya Topbaş, teklifi değerlendirecek yerin Büyükşehir Belediye Meclisi olduğunu kaydetti Topbaş, “İSKİ Genel Müdürlüğümüzün talebi şu; barajlarımız doluluk yüzde 90 oranında Su problemi değil Lakin İstanbul'a atık suların da bir şekilde doğaya döndürülmesi, ileri derecede biyoloji ile ilgili arıtma tesisleriyle denetim altına alınması gerekiyor Biz göreve geldiğimizde denize girilebilen 100 kilometrelik sahil bandının, bugün 400 kilometreye değin ulaştığını biliyoruz diye konuştu İSKİ'nin önemli anlamda yatırımlar yaptığını anlatan Topbaş, İstanbul'da artık plajların halka açıldığını, çoğu sahilde insanların rahatlıkla denizi kullanabildiğini vurguladı Pak bir çevreyi ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Topbaş, şunları kaydetti: “bundan başka İstanbul'un su tedariki için gelecek adına yapılan incelemeler var Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Melen Çayı'nın İstanbul Boğazı aşağıda geçişiyle ilgili tünelden geçtik İkinci hat çalışmalarında da su idaresi olarak başladık Gelecek namına da bu tedariklerin oluşması gerekiyor Şu açıdan bakılması gerekmekte; 'Biz mevcut halimizde kalalım, bazı bölgelerdeki kirlilikler devam etsin, nehir ıslahlarında yeni yatırımlara girmeyelim, su baskını baskınları konusunda yeni yatırımlar yapmayalım' dersek, zam yapmayız Belki de rakamları düşürmeyi düşünebiliriz 2008 Kasımda gelen zam talebini değerlendirirken bunları söylemiştim acilen İSKİ, denizleri arındırmak, şehri daha dinç ayla getirmek, gelecekteki su problemini onarmak adına yatırımlar yapıyor Bu kaynakları buna dönüştürmekte Istek de buradan geldi Fiilen elektrik artışları, maliyet artışları, İstanbul'un su tedarikinde Melen'den getirdiği suları ciddi enerji sarfiyatı getirmesi nedeniyle bedensel sıkıntıdan bahsetmekte ve yeni yatırımlar için kaynağa ihtiyaç olduğunu söylemekte Natürel ancak bunu Meclisimiz değerlendirecek Yüzde 15'lik taleple müracaat olacağını basın toplantısında bahsetmiş Meclis kararı bu değerlendirmeyi sonuçlandıracaktır Bu olayın, Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışılmasını istediğini ifade eden Topbaş, İSKİ'nin bazı derelerin temizlenmesi için kayda değer araştırmalar yaptığını anlattı Topbaş, Melen projesinin ikinci etabının getirilmesinin önemli bir maliyet gerektirdiğine de dikkati çekerek, şunları söyledi: “İSKİ, su problemi olmadığı için mevcut ile devam etmek istediğinde, zamma gerek değil Ama biz bu şehrin bazı problemlerini çözme, atık suların denizi kirlettiği noktaları çözme namına bir adım atacaksak, böyle bir zam talebini de akılcı karşılamak, fakat bunu kavga etmek da gerektiğini düşünüyorum İnanıyorum fakat Meclisimiz değerlendirmeyi buna tarafından yapacaktır Fazla alıngan bir dönemdeyiz Bir hesaplı kriz var Vatandaşın tabii ki geçim şartlarını biliyoruz 2008 Kasımdaki zam talebini reddettik Şimdiki talebi Meclisimiz değerlendirecek şu anda İstanbul'un her noktasını denize girilir hale getirmek, İstanbul'un doğasını ve çevresini güzelleştirmek, çevre kirliliğinden kurtarmak istiyorsak, bir tedarik daha İSKİ'nin zam yapması gerekiyor  

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt