Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sübye nedir ve faydaları nelerdir? Sübye nasıl temizlenir? Beğendili sübye nasıl yapılır?

Sübye nedir ve faydaları nelerdir? Sübye nasıl temizlenir? Beğendili sübye nasıl yapılır?

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
subye_nedir_ve_faydalari_nelerdir_begendili_subye_nasil_yapilir_1631520247_3635.jpg

Osmanlı mutfağının önemli tatlılarından bir tanesi olan sübye, oldukça serinletici olması nedeniyle genellikle yaz aylarında yapılıp tüketilmekteydi. Ahtapota benzeyen sübyenin diğer adı da mürekkep balığıdır. Kalamar, Sübye ve Ahtapot aynı familyadan deniz ürünleridir. Peki, sübye nedir, faydaları nelerdir?

Sübyenin ana vatanının neresi olduğu tam olarak bilinmese de kökeni konusunda çeşitli rivayetler bulunmaktadır. Bu tarifin yaklaşık 500 yıl önce İspanya'dan göç eden Yahudiler tarafından öğrenildiği düşünülmektedir. Günümüzde özellikle Tire bölgesinde sıklıkla yapılan aübyenin bilinen pek çok faydası bulunmaktadır. Çabuk bozulduğu için hızlı bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Bu nedenle ticari olarak satılan bir içecek olmamıştır.

Bilinen başlıca faydaları şu şekildedir:

Na4tx_1631520518_0581.jpg
  • Uykunun düzene girmesine yardımcı olurken güne güzel bir şekilde başlangıç yapmanızı sağlanır.
  • Sindirim sisteminin dengelenmesine yardımcı olur.
  • Kabızlık problemlerinin geçmesinde oldukça etkilidir.
  • Özellikle yaz mevsiminde buzla servis edildiğinde ferahlatıcı bir etkisi bulunur.
  • Tok tuttuğu için insanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir şerbettir.
4YOdS_1631520236_5236.jpg

KAVUN SÜBYESİ NASIL YAPILIR?

Sübye içeçeğinin yapımında kurutulmuş kavun çekirdeği, su ve şeker kullanılmaktadır.

Kavun çekirdekleri kavunun lifli kısımlarından ayrılıp yıkanır.
Ardından güneşte iyice kurutulur.
Güneşte kurutulmuş kavun çekirdeklerine çok az şeker eklenip havanda veya mutfak robotunda parçalanır.

7QVoP_1631520416_3736.jpg

Kaynayan suya parçalanmış çekirdekler ve şeker eklenip beş dakika kadar kaynatılır.
Ocaktan alınıp, soğutulur. Buzdolabında bir gece bekletilir.
Rengi beyazlaşan sübye temiz bir tülbentten geçirilip cam sürahiye alınır.
İstenirse buz ilavesi ile soğuk servis edilir.

Afiyet olsun...


 
858,496Konular
981,717Mesajlar
29,784Kullanıcılar
orhanozel01Son üye
Üst Alt