iltasyazilim
FD Üye
Sübye Tarifi İçin Malzemeler
12 su bardağı kurutulmuş kavun çekirdeği 12 su bardağı şeker 1 lt su
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 20dk
Sübye Tarifi Yapılışı
Sübye sefarad mutfağının Anadolu’ya kazandırdığı bir lezzet İzmir Tire’de orjinali yapılıyor Süt gibi 2 güne kadar bozulduğundan henüz ticari olarak yapılmıyor 500 yıl önce İspanya’dan göç etmek zorunda kalan Yahudiler bu lezzeti Anadolu’yla tanıştırmışlar
Kavun çekirdekleri ayıklanıp yıkanıp kurutulur ve 1 yıl bekledikten sonra özel taş dibeklerde dövülüp macun gibi yapılıp su ile karıştırılır, süzülüp şekeri ayarlanır 2 gün içinde tüketilirmiş
Artık dibek yerine öğütücü kullanıyoruz Kavun çekirdeklerini kahve değirmeninde biraz çekelim İçine 2 yemek kaşığı şeker ilave edip tekrar çekelim bembeyaz olacak Geniş bir kaseye döküp üzerine su ekleyelim Şekerini ayarlayıp el çırpıcısıyla şekeri eritelim Temiz bir tülbentle süzelim Buzla servis yapalım Afiyet olsun
12 su bardağı kurutulmuş kavun çekirdeği 12 su bardağı şeker 1 lt su
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 20dk
Sübye Tarifi Yapılışı
Sübye sefarad mutfağının Anadolu’ya kazandırdığı bir lezzet İzmir Tire’de orjinali yapılıyor Süt gibi 2 güne kadar bozulduğundan henüz ticari olarak yapılmıyor 500 yıl önce İspanya’dan göç etmek zorunda kalan Yahudiler bu lezzeti Anadolu’yla tanıştırmışlar
Kavun çekirdekleri ayıklanıp yıkanıp kurutulur ve 1 yıl bekledikten sonra özel taş dibeklerde dövülüp macun gibi yapılıp su ile karıştırılır, süzülüp şekeri ayarlanır 2 gün içinde tüketilirmiş
Artık dibek yerine öğütücü kullanıyoruz Kavun çekirdeklerini kahve değirmeninde biraz çekelim İçine 2 yemek kaşığı şeker ilave edip tekrar çekelim bembeyaz olacak Geniş bir kaseye döküp üzerine su ekleyelim Şekerini ayarlayıp el çırpıcısıyla şekeri eritelim Temiz bir tülbentle süzelim Buzla servis yapalım Afiyet olsun