Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Suçlunun Savunması

Suçlunun Savunması

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
HzÖmer (ra) tayin ettiği valilerden biri, Cuma hutbesi esnasında HzÖmer'i öyle överki, bir Sahabi dayanamaz, kalkar, valiye müdahale edip, onu susturmaya çalışır

Namazdan sonra durum HzÖmer'e iletilir Halifenin emriyle valiye karşı gelen adam yakalanıp bir suçlu gibi götürülür
Suçlu kabul edilen Sahabi, HzÖmer'in huzuruna girince selam verir HzÖmer (ra), hiddetinden selama mukabelede bulunmaz Onu azarlar Bunun üzerine sahabi:

Ya Ömer! Ben bir suç işlediysem, sen iki suç işledin, diyince hiddeti birden kaybolan HzÖmer (ra):

Nedir benim o iki suçum?

Allah'ın selamını verdim de çok hiddetlendiğin için mukabelede bulunmadın Vacibi terkettin Bu bir Suçluyu dinlemeden tek taraflı hüküm verdin Bu da iki

Hatasını anlayan HzÖmer (ra) olayı anlatmasını isteyince, Sahabi:

Tayin ettiğin vali, hutbede seni öyle övdü, öyle övdü ki bu söz, cemaatin üzerinde sanki fazilet yönünden senin Hz Ebubekir'den daha üstün olduğun izlenimini bıraktı İşte bu yanlış düşünceyi zihinlerden silmek için müdahale ettim Halbuki sen fazilet yönünden HzEbubekir'in yarısı kadarsın

HzÖmer (ra)

Neden?

Sahabi:

Orduya yardım ediniz ! emrii peygamberi karşısında sen servetinin yarısını getirmiştin HzEbubekir ise servetinin tamamını getirmiş ve Ashabın gözlerini yaşartmıştı

Bunun üzerine HzÖmer (ra), o zattan özür dileyip dua istedi ve onu serbest bıraktı Böyle konuşan valiyi ise hemen görevden azletti

858,496Konular
982,180Mesajlar
30,117Kullanıcılar
alisahn46Son üye
Üst Alt