iltasyazilim
FD Üye
Sucuk Tarifi İçin Malzemeler
*15 kg orta yağlı inek kıyması
*Baharat (alırken kıymanın kgna göre sucuk baharatını ayarlayıp veriyorlar)
*Yeteri kadar bağırsak
*Sarımsak tozu (kg göre)
Sucuk Tarifi Yapılışı Kıyma sarımsak ve baharatla birlikte iyice yoğrularak 1 gece bekletilir Ertesi gün bağırsaklar suda 5 dk bekletilir ve et çekme makinesinin ağzına özel hunisi takılır Bir kişinin yardımıyla et çekme makinasından bir kişi eti çekerken diğeri bağırsağı tutar Halkaların büküklüğünü ayarlar ve bağlar 34 gün güneş görmeyen bir yerde kurutulur ve buz dolabında yada buzlukta saklanır Afiyet olsun
*15 kg orta yağlı inek kıyması
*Baharat (alırken kıymanın kgna göre sucuk baharatını ayarlayıp veriyorlar)
*Yeteri kadar bağırsak
*Sarımsak tozu (kg göre)
Sucuk Tarifi Yapılışı Kıyma sarımsak ve baharatla birlikte iyice yoğrularak 1 gece bekletilir Ertesi gün bağırsaklar suda 5 dk bekletilir ve et çekme makinesinin ağzına özel hunisi takılır Bir kişinin yardımıyla et çekme makinasından bir kişi eti çekerken diğeri bağırsağı tutar Halkaların büküklüğünü ayarlar ve bağlar 34 gün güneş görmeyen bir yerde kurutulur ve buz dolabında yada buzlukta saklanır Afiyet olsun