Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sucuklu Kuru Fasulye

Hoş geldin! hüseyin22 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Sucuklu Kuru Fasulye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

*6 kahve fincanı kuru fasulye (Türk kahvesi fincanı ile ölçünüz)
*4 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet büyük boy soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 adet domates
*1 adet küp şeker
*1 adet yaklaşık 250 gr sucuk

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Fasulyeler yıkanıp 4 su bardağı su ile düdüklüye konur ve düdük çıktıktan 10 dk sonra altı kapatılır Ayrı bir tencerede soğan yemeklik (zar şeklinde küp küp) doğranıp zeytinyağı ile sotelenir içerisine salça ve sucuklar ilave edilip salça kavrulana kadar pişirilip karıştırılır Üzerine kabuklarını soyduğunuz ve yine küp küp doğradığımız domatesler ilave edilir ve tuz ve şeker eklenir Sos haline gelip özdeslesene kadar pişirilir ve düdüklüde haşlanan fasulyeler suyu ile birlikte tencereye ilave edilir 10 dk harlı ateşte kaynatılıp özdeşleşince altı kapatılır ve 1 saat kadar dinlendirilir
Not:Ben fasulyeyi aksamdan ıslatmıyorum çünkü kabukları çıkıyor ve hoş görünmüyor Fakat isteyen aksamdan ıslatabilir o zaman pişirme süresini düşürün erimesin
Ayrıca fasulyelerin haşlama suyunu direk fasulyelerle birlikte ilave etmemin sebebi açığa çıkan bitkisel proteini çöpe dökmemek Mutlaka haşlama suyunu kullanın Sakın gaz yapar diye dökmeyinÇünkü tüm vitamini burada bulunuyor
Saygı ve Sevgilerle hepinize afiyet olsun
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt