iltasyazilim
FD Üye
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*1 çorba kasesi kuru fasulye
*1 adet soğan
*Tuz
*1 dolu yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı un
*Sucuk
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Merhabalar;
Bir gece önceden kuru fasulyeyi sıcak su ile ıslatıyoruz, biraz tuz ekliyoruz ve üzerini kapatıp ertesi güne kabarmasını bekliyoruz ( fasulyeler yeni mahsul ise aynı gün içinde sabah haşlayıp öğlen pişirebilirsiniz) Ertesi gün fasulyelerin suyunu süzüp iyice yıkıyoruz Bozuk olanları üzeri kararanları ayırıyoruz Bir tencereye aktarıp üzerine su ilave ediyoruz fasulyelerin üzerini 23 parmak geçsin Kaynamaya bırakıyoruz Kaynamaya başladığında altını kısıp üzerindeki köpükleri alıyoruz Ve içine küçük küçük doğranan soğanları ilave ediyoruz biraz tuz ekliyoruz fakat sucuklu olduğu için ve kabartırken de tuz eklediğimiz için çok fazla tuz eklemiyoruz Kapağını kapatıp altını kısıp pişmeye bırakıyoruz Her fasulye farklı zamanda pişeceği için kontrol edebilirsiniz Pişmeye yakın sos tenceresine küçük küçük doğranan sucukları ve biraz sıvı yağı alıp sucukları pişiriyoruz Ben sucukların yağını süzüyorum Daha sonra sucukların üzerine sıvı yağı ekliyoruz unu da ekleyip biraz kavuruyoruz daha sonra salçayı ekliyoruz ve biraz kavurduktan sonra kuru fasulyelerin içine döküyoruz 5 dk Da bu şekilde pişirip dinlenmeye bırakıyoruz Dinlenince daha da lezzetli oluyor Şimdiden AFİYET OLSUN
*1 çorba kasesi kuru fasulye
*1 adet soğan
*Tuz
*1 dolu yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı un
*Sucuk
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Merhabalar;
Bir gece önceden kuru fasulyeyi sıcak su ile ıslatıyoruz, biraz tuz ekliyoruz ve üzerini kapatıp ertesi güne kabarmasını bekliyoruz ( fasulyeler yeni mahsul ise aynı gün içinde sabah haşlayıp öğlen pişirebilirsiniz) Ertesi gün fasulyelerin suyunu süzüp iyice yıkıyoruz Bozuk olanları üzeri kararanları ayırıyoruz Bir tencereye aktarıp üzerine su ilave ediyoruz fasulyelerin üzerini 23 parmak geçsin Kaynamaya bırakıyoruz Kaynamaya başladığında altını kısıp üzerindeki köpükleri alıyoruz Ve içine küçük küçük doğranan soğanları ilave ediyoruz biraz tuz ekliyoruz fakat sucuklu olduğu için ve kabartırken de tuz eklediğimiz için çok fazla tuz eklemiyoruz Kapağını kapatıp altını kısıp pişmeye bırakıyoruz Her fasulye farklı zamanda pişeceği için kontrol edebilirsiniz Pişmeye yakın sos tenceresine küçük küçük doğranan sucukları ve biraz sıvı yağı alıp sucukları pişiriyoruz Ben sucukların yağını süzüyorum Daha sonra sucukların üzerine sıvı yağı ekliyoruz unu da ekleyip biraz kavuruyoruz daha sonra salçayı ekliyoruz ve biraz kavurduktan sonra kuru fasulyelerin içine döküyoruz 5 dk Da bu şekilde pişirip dinlenmeye bırakıyoruz Dinlenince daha da lezzetli oluyor Şimdiden AFİYET OLSUN