iltasyazilim
FD Üye
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*4 kahve fincanı kuru fasulye (kişi başı 1 fincan)
*Yarım kangal sucuk (zevkinize göre arttırabilirsiniz)
*1 kuru soğan
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 dolu çorba kaşığı salça
*Yarım kahve fincanı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bir gece önceden kuru fasulye bol suda tuz ilavesiyle ıslatılır, bir taşım kaynatıp ağzı kapalı sabaha kadar şişmesi beklenir Ertesi gün üzerine eksilen su takviye edilip haşlanır Haşlama miktarı çok önemlidir Dağılıp nişastası çıkmamalıdır Çok helmeli bir yemek olur yoksa Sert de kalmamalıdır Bunu arada kontrol ederek ayarlamalısınız
Pişen fasulyenin suyu süzülür (Bu arada bir püf noktası: ben kuru fasulyeyi çok miktarda haşlayıp, piyazlık porsiyonlar yapıp deep frezee atıyorum)
Tencereye sıvı yağ koyulup; küp doğranmış soğan ve irice doğranmış biberler yakmadan kavrulur İçine kuşbaşı doğranmış sucuk, (ben acılı tercih ettim) salça ve fasulye de ilave edilir Üzeriyle aynı seviyede su ilave edilip pişmeye bırakılır Kontrol ederek tuz, biber ilavesi yapılır Kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir*İsterseniz sadece fasulye, isterseniz pilav üstü olarak servis edebilirsiniz Tabi turşu ve ayran eşliğinde Afiyet olsun
*4 kahve fincanı kuru fasulye (kişi başı 1 fincan)
*Yarım kangal sucuk (zevkinize göre arttırabilirsiniz)
*1 kuru soğan
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 dolu çorba kaşığı salça
*Yarım kahve fincanı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bir gece önceden kuru fasulye bol suda tuz ilavesiyle ıslatılır, bir taşım kaynatıp ağzı kapalı sabaha kadar şişmesi beklenir Ertesi gün üzerine eksilen su takviye edilip haşlanır Haşlama miktarı çok önemlidir Dağılıp nişastası çıkmamalıdır Çok helmeli bir yemek olur yoksa Sert de kalmamalıdır Bunu arada kontrol ederek ayarlamalısınız
Pişen fasulyenin suyu süzülür (Bu arada bir püf noktası: ben kuru fasulyeyi çok miktarda haşlayıp, piyazlık porsiyonlar yapıp deep frezee atıyorum)
Tencereye sıvı yağ koyulup; küp doğranmış soğan ve irice doğranmış biberler yakmadan kavrulur İçine kuşbaşı doğranmış sucuk, (ben acılı tercih ettim) salça ve fasulye de ilave edilir Üzeriyle aynı seviyede su ilave edilip pişmeye bırakılır Kontrol ederek tuz, biber ilavesi yapılır Kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir*İsterseniz sadece fasulye, isterseniz pilav üstü olarak servis edebilirsiniz Tabi turşu ve ayran eşliğinde Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.