iltasyazilim
FD Üye
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye
*Sucuk (1 kangal sucuğun 13’ünü kullandım, siz kendinize göre ayarlayınız)
*1 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*TuzSucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
Kuru fasulyeler akşamdan ıslatılır Islatılmış olan fasulyeler ertesi gün tencerede üzerini geçecek kadar su ile yarı haşlanır (Fasulyeler tam pişmeyecek) Haşlanan fasulyeler süzülür
Tencereye sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve biberler eklenir Soğan ve biberler biraz kavrulduktan sonra küçük doğranmış sucuklar da eklenir 67 dk sonra salça ve kırmızı toz biber ilave edilerek 5 dk kavrulmaya bırakılır Ardından haşlanıp suyu süzülen fasulyeler ve 34 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edilir Su miktarını göz kararı ayarlayınız Kaynadıktan sonra tuzu ayarlanarak, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir
Afiyet Olsun…
*2 su bardağı kuru fasulye
*Sucuk (1 kangal sucuğun 13’ünü kullandım, siz kendinize göre ayarlayınız)
*1 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*TuzSucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
Kuru fasulyeler akşamdan ıslatılır Islatılmış olan fasulyeler ertesi gün tencerede üzerini geçecek kadar su ile yarı haşlanır (Fasulyeler tam pişmeyecek) Haşlanan fasulyeler süzülür
Tencereye sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve biberler eklenir Soğan ve biberler biraz kavrulduktan sonra küçük doğranmış sucuklar da eklenir 67 dk sonra salça ve kırmızı toz biber ilave edilerek 5 dk kavrulmaya bırakılır Ardından haşlanıp suyu süzülen fasulyeler ve 34 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edilir Su miktarını göz kararı ayarlayınız Kaynadıktan sonra tuzu ayarlanarak, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir
Afiyet Olsun…