iltasyazilim
FD Üye
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasülye
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım tatlı kaşığı biber salçası
*1 miktar sucuk
*45 yemek kaşıgı zeytin yağı
*Tuz
*Yaklaşık 6 su bardağı sıcak su
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar uzun bi aradan sonra yeniden tarif paylaşmak çok güzel ?Özlemişim ?
Sizlere nefis mi nefis bir kuru fasülye tarifi vereceğim Sucuklu kuru fasülye mi olur ya diyenleri duyar gibiyim Çünkü ben de ilk duyduğumda öyle düşünmüştüm ??Amaaa öyle bi olur ki parmaklarınızı yersiniz ?Lafi fazla uzatmadan tarife geçiyorum ?
1
*Öncelikle kuru fasülyeyi bir gece önceden kaynamış suda bekletiyoruz
*Ertesi gün bir yarım saat kadar haşlıyoruz, yemeğimizi pişirebileceğimiz yumuşaklıkta oluyor
*Soğanımızı ince ince doğrayıp hafif kızarttığız zeytin yağında kavuruyoruz
*Salçaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
*Kokusu çıkınca kuru fasulyenin suyunu süzüp ekliyoruz
*Dörde bölüp doğradığımız sucukları ilave edip şöyle bir karıştırıyoruz
*Son olarak suyunu ve tuzunu ilave ediyoruz
*Kaynadıktan sonra 45 dk altı kısık şekilde pişirmeye devam ediyoruz
*Sonra yanında pilav, turşu vee soğanla birlikte afiyetle yiyoruz ??İşte Türk mutfağının vazgeçilmezi kuru fasulyenin sucuklu versiyonu bu şekilde denemenizi tavsiye ederim ??
Not:Fasulyenin markasına göre su miktarını azaltıp arttırabilirsiniz
*2 su bardağı kuru fasülye
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım tatlı kaşığı biber salçası
*1 miktar sucuk
*45 yemek kaşıgı zeytin yağı
*Tuz
*Yaklaşık 6 su bardağı sıcak su
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar uzun bi aradan sonra yeniden tarif paylaşmak çok güzel ?Özlemişim ?
Sizlere nefis mi nefis bir kuru fasülye tarifi vereceğim Sucuklu kuru fasülye mi olur ya diyenleri duyar gibiyim Çünkü ben de ilk duyduğumda öyle düşünmüştüm ??Amaaa öyle bi olur ki parmaklarınızı yersiniz ?Lafi fazla uzatmadan tarife geçiyorum ?
1
*Öncelikle kuru fasülyeyi bir gece önceden kaynamış suda bekletiyoruz
*Ertesi gün bir yarım saat kadar haşlıyoruz, yemeğimizi pişirebileceğimiz yumuşaklıkta oluyor
*Soğanımızı ince ince doğrayıp hafif kızarttığız zeytin yağında kavuruyoruz
*Salçaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
*Kokusu çıkınca kuru fasulyenin suyunu süzüp ekliyoruz
*Dörde bölüp doğradığımız sucukları ilave edip şöyle bir karıştırıyoruz
*Son olarak suyunu ve tuzunu ilave ediyoruz
*Kaynadıktan sonra 45 dk altı kısık şekilde pişirmeye devam ediyoruz
*Sonra yanında pilav, turşu vee soğanla birlikte afiyetle yiyoruz ??İşte Türk mutfağının vazgeçilmezi kuru fasulyenin sucuklu versiyonu bu şekilde denemenizi tavsiye ederim ??
Not:Fasulyenin markasına göre su miktarını azaltıp arttırabilirsiniz