iltasyazilim
FD Üye
* Sucuklu Mantarlı Makarna *
Malzemeler
1 paket makarna
Su
Tuz
Zeytinyağı
Sosu için;
Sucuk
10 adet kültür mantarı
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı
Tencereye makarnayı haşlayacak miktarda su koyarak içine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kaynatalım Su kaynayınca içine makarnayı atalım Diğer yandan sos malzemelerimizi hazırlayalım Domates, mantar, sucuk ve soğanları küp küp biberleri ise şerit şeklinde doğrayalım Sos tenceremize zeytinyağını koyup soğanları ve biberleri soteleyelim Pembeleşince sucuk, sebzeler ve salçamızı ekleyelim Hepsi pişince köri ve karabiberi ekleyip 1 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatalım Bu arada makarna hazır olmuştur süzerek servis tabağımıza alalım Üzerine sosumuzu döküp maydanoz ile renklendirelim
Denedim ve bayıldım, güzel bi lezzet öneririm ^^
Malzemeler
1 paket makarna
Su
Tuz
Zeytinyağı
Sosu için;
Sucuk
10 adet kültür mantarı
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı
Tencereye makarnayı haşlayacak miktarda su koyarak içine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kaynatalım Su kaynayınca içine makarnayı atalım Diğer yandan sos malzemelerimizi hazırlayalım Domates, mantar, sucuk ve soğanları küp küp biberleri ise şerit şeklinde doğrayalım Sos tenceremize zeytinyağını koyup soğanları ve biberleri soteleyelim Pembeleşince sucuk, sebzeler ve salçamızı ekleyelim Hepsi pişince köri ve karabiberi ekleyip 1 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatalım Bu arada makarna hazır olmuştur süzerek servis tabağımıza alalım Üzerine sosumuzu döküp maydanoz ile renklendirelim
Denedim ve bayıldım, güzel bi lezzet öneririm ^^