iltasyazilim
FD Üye
Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
*Yarım paket maya
*Tuz
*12 tatlı kaşığı toz şeker
*Alabildiği kadar un
Üst harcı için:
*Sucuk
*45 yeşil biber
*45 adet domates
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuklu Pide Tarifi Yapılışı Sütünüz ve suyunuz ılık olsun, hatta su biraz daha sıcak olursa daha iyi olur Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp güzelce yoğuralım Üstünü nemli bir bezle yada kapakla kapatıp fırında bekletelim Çünkü kapalı ve dar bir alanda daha çabuk kabarır Ben hamurun kabarmasına 40 dakika verdim ama kabarması 40 dakikadan fazla olabilir Çünkü bu sizin hamuru nasıl yoğurduğunuza ve mutfağınızın ısı durumuna bağlı olabilir
Hamurumuz dinlenirken biz domateslerimizi ve sucuğumuzu küp küp doğrayalım Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince ince doğrayalım ve peynirimizi rendeleyelim
Hamurumuz kabardıktan sonra mandalina büyüklüğünde hamurumuzdan bezeler yapıp tepsiye dizelim Dilerseniz hamurumuzun yarısını buzdolabında 5 gün boyunca muhafaza edebiliriz, böylece taze taze yapabilir yada buzlukta daha uzun süre muhafaza edebiliriz Yaptığınız bezeleri pide şeklinde merdaneyle açıp önce domatesten bir avuç kadar serpiştirip ardından yeşil biberi, sucuğu ve en üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim Pidenin kenarlarını kayık biçiminde bir parmak enliliğinde katlayıp hafif bastıralım Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim Kalan hamurlarada bu şekilde devam edelim Pideler piştikten sonra verev şeklinde üçe bölelim Afiyet olsun
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
*Yarım paket maya
*Tuz
*12 tatlı kaşığı toz şeker
*Alabildiği kadar un
Üst harcı için:
*Sucuk
*45 yeşil biber
*45 adet domates
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuklu Pide Tarifi Yapılışı Sütünüz ve suyunuz ılık olsun, hatta su biraz daha sıcak olursa daha iyi olur Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp güzelce yoğuralım Üstünü nemli bir bezle yada kapakla kapatıp fırında bekletelim Çünkü kapalı ve dar bir alanda daha çabuk kabarır Ben hamurun kabarmasına 40 dakika verdim ama kabarması 40 dakikadan fazla olabilir Çünkü bu sizin hamuru nasıl yoğurduğunuza ve mutfağınızın ısı durumuna bağlı olabilir
Hamurumuz dinlenirken biz domateslerimizi ve sucuğumuzu küp küp doğrayalım Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince ince doğrayalım ve peynirimizi rendeleyelim
Hamurumuz kabardıktan sonra mandalina büyüklüğünde hamurumuzdan bezeler yapıp tepsiye dizelim Dilerseniz hamurumuzun yarısını buzdolabında 5 gün boyunca muhafaza edebiliriz, böylece taze taze yapabilir yada buzlukta daha uzun süre muhafaza edebiliriz Yaptığınız bezeleri pide şeklinde merdaneyle açıp önce domatesten bir avuç kadar serpiştirip ardından yeşil biberi, sucuğu ve en üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim Pidenin kenarlarını kayık biçiminde bir parmak enliliğinde katlayıp hafif bastıralım Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim Kalan hamurlarada bu şekilde devam edelim Pideler piştikten sonra verev şeklinde üçe bölelim Afiyet olsun