iltasyazilim
FD Üye
SUFLE DONDURMA
Malzemeler
4 Adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
1 Paket vanilya
200 gr çilek
1 Su bardağı krema
Yarım likör bardağı konyak
Süslemek için: Nane yaprakları
Hazırlanışı
2 Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın
Kabı en az yarısına gelecek kadar su dolu bir kaba oturtun
Karıştırarak Koyulaşana dek pişirin
Çileklerin yarısını püre haline getirin
Yumurta aklarını ve kremayı ayrı ayrı kaplarda çırpın
Çilek püresini, çırpılmış kremayı ve yumurta aklarını soğumuş diğer karışıma katın
Konyağı ekleyin
Konyaklı karışımı tek bir kaba veya tek kişilik sufle kaplarına aktarın
Buzluğa koyarak bir gece bekletin
Nane yaprakları ve çileklerle süsleyip, servis yapın
Malzemeler
4 Adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
1 Paket vanilya
200 gr çilek
1 Su bardağı krema
Yarım likör bardağı konyak
Süslemek için: Nane yaprakları
Hazırlanışı
2 Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın
Kabı en az yarısına gelecek kadar su dolu bir kaba oturtun
Karıştırarak Koyulaşana dek pişirin
Çileklerin yarısını püre haline getirin
Yumurta aklarını ve kremayı ayrı ayrı kaplarda çırpın
Çilek püresini, çırpılmış kremayı ve yumurta aklarını soğumuş diğer karışıma katın
Konyağı ekleyin
Konyaklı karışımı tek bir kaba veya tek kişilik sufle kaplarına aktarın
Buzluğa koyarak bir gece bekletin
Nane yaprakları ve çileklerle süsleyip, servis yapın