iltasyazilim
FD Üye
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Malzemeler3 adet yumurta 80 gram bitter çikolata 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı toz şeker 14 çay kaşığı tuz 1 paket vanilya Pişirme kaplarını yağlamak için:1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un Servisi için:1 yemek kaşığı pudra şekeri
Püf Noktası
İçi yoğun ve ıslak çikolatalı kalması gereken sufle tarifi, fanlı fırınlarda daha kısa sürede pişmekte ve içi kuru kalabilmektedirVanilyayı, eritilmiş tereyağı ve bitter çikolata soğuduktan sonra eklemeye özellikle unu ekledikten sonra çırpma teli ya da mikser yerine tahta bir kaşık yardımıyla sufle harcını karıştırmaya dikkat edin
Pişirme Önerisi
Isıya dayanıklı porsiyonluk seramik kase, toprak güveç kabı ya da hazır satılan alüminyum folyodan yapılmış sufle kabı kullanabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Tereyağı ve küp şeklinde kesilmiş bitter çikolatayı, kısık ateşte eritin Eridikten sonra ılınması için 2 dakika kadar bekletin
Yumurtaları, toz şeker ilave ettikten sonra bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın
Çırpılmış yumurta karışımına eritilmiş tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyin
Elenmiş un, vanilya ve tuzu katın Tüm malzemeyi bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın
Porsiyonluk fırın kaplarını öncelikle tereyağı ile yağlayın Üzerlerine un serpiştirin Unun fazlasını silkeleyerek alın
Sufle karışımını, kapların üzerinde iki parmak kalınlığında pay kalacak şekilde paylaştırın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında akışkan kıvamını koruması için sufleleri, 8 dakika kadar pişirin Fırında bekletmeden alın
Oda sıcaklığında 1 dakika kadar beklettikten sonra ters çevirerek servis tabağına çıkartın Pudra şekeri ilavesi ile bekletmeden servis edin Bu akışkan lezzeti anında tüm sevdiklerinizle paylaşın
Malzemeler3 adet yumurta 80 gram bitter çikolata 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı toz şeker 14 çay kaşığı tuz 1 paket vanilya Pişirme kaplarını yağlamak için:1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un Servisi için:1 yemek kaşığı pudra şekeri
Püf Noktası
İçi yoğun ve ıslak çikolatalı kalması gereken sufle tarifi, fanlı fırınlarda daha kısa sürede pişmekte ve içi kuru kalabilmektedirVanilyayı, eritilmiş tereyağı ve bitter çikolata soğuduktan sonra eklemeye özellikle unu ekledikten sonra çırpma teli ya da mikser yerine tahta bir kaşık yardımıyla sufle harcını karıştırmaya dikkat edin
Pişirme Önerisi
Isıya dayanıklı porsiyonluk seramik kase, toprak güveç kabı ya da hazır satılan alüminyum folyodan yapılmış sufle kabı kullanabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Tereyağı ve küp şeklinde kesilmiş bitter çikolatayı, kısık ateşte eritin Eridikten sonra ılınması için 2 dakika kadar bekletin
Yumurtaları, toz şeker ilave ettikten sonra bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın
Çırpılmış yumurta karışımına eritilmiş tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyin
Elenmiş un, vanilya ve tuzu katın Tüm malzemeyi bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın
Porsiyonluk fırın kaplarını öncelikle tereyağı ile yağlayın Üzerlerine un serpiştirin Unun fazlasını silkeleyerek alın
Sufle karışımını, kapların üzerinde iki parmak kalınlığında pay kalacak şekilde paylaştırın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında akışkan kıvamını koruması için sufleleri, 8 dakika kadar pişirin Fırında bekletmeden alın
Oda sıcaklığında 1 dakika kadar beklettikten sonra ters çevirerek servis tabağına çıkartın Pudra şekeri ilavesi ile bekletmeden servis edin Bu akışkan lezzeti anında tüm sevdiklerinizle paylaşın