Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şükran Kaymak'tan enfes aside tatlısı nasıl yapılır? Kayser usulü aside tatlısı

Şükran Kaymak'tan enfes aside tatlısı nasıl yapılır? Kayser usulü aside tatlısı
0
48

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sukran_kaymaktan_enfes_aside_tatlisi_nasil_yapilir_pratik_aside_tatlisi_1636194564_4503.jpg

Sosyal medyada büyük bir hayran kitlesine sahip olan Şükran Kaymak'ın yaptığı yemek ve tatlı tarifleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu kez de aside tatlısı meşhur oldu. Aside tatlısını merak edenler için en pratik tarifini sizlerle buluşturuyoruz.


HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE
Ürettiği yemek ve tatlı tarifi içerikleri ile sosyal medya kullanıcıları tarafından oldukça sevilen isimler arasında hızla yükselen ve başa gelen Kaymak, Youtube platformunun yanı sıra İnstagram platformunda da geniş hayran kitlelerine ulaşmaya devam ediyor. Yemek tarifi denince akla ilk gelen isimlerden birisi olmayı başaran Şükran kaymak bu kez  Aside tatlısını denedi. Kayseri yöresine ait olan enfes bir tatlı olan Aside, içerisinde pekmez, un ve tereyağı bulunuyor. Hem sağlıklı hem de meşhur olan aside tatlısı İç Anadolu mutfağının geleneksel tatlılarından biridir. Kıvamını tutturmak adeta bir profesyonellik isteyen aside tatlısını sizlerde denemek isterseniz hazırladığımız tarife mutlaka göz atın.



Türkiye’nin her yöresinde ve özellikle İç Anadolu’da farklı isimler ile bilinmektedir. Hasıda, pekmezli tatlı, pekmezli bulamaç gibi isimler de verilen bu tatlıyı denemek isterseniz içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

JhD3k_1570521428_0526.jpg
pratik aside tatlısı


ASİDE TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

2 çay bardağı pekmez
2,5 su bardağı su
1 su bardağı un

Süslemek için;

Ceviz

Üzerine;

Tavada eritilmiş tereyağı

CXBXM_1570520459_0523.jpg
aside tatlısı


YAPILIŞI

Öncelikle tencereye suyu, unu ve pekmezi alıp topak topak kalmayacak şekilde çırpın.

Daha sonra ocağın altını açıp, karıştırmaya devam edin.

Kaynamaya yakın 1 çay bardağı pekmezi de katarak karıştırın.

En sonra tabağa alıp, üzerine  tereyağı ve ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt