Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi

Kuruluşu: 3 7 1992
Rektör: Prof Dr Lütfü Çakmakçı
Irtibat bilgileri: Süleyman Demirel Üniversitesi Çünür Kampüsü Isparta
Tel: 0 246 237 08 50
Faks: 0 246 237 08 59
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 12
Enstitü: 4
YO: 2
MYO: 12
Öğrenci sayısı: 25000
Akademik personel: 1100

Rektörü : Prof Dr M Lütfü Çakmakçı: Genç, devingen, modern, sürekli gelişme ve yenileşmeye hazırlanmış, eğitimin yanında uygulamayı esas bölge bir üniversitede bulunmak istiyorsanız, benegonuzu yıkıp biz olmaya, bizimle birlikte ekip oyunu oynamaya hazırsanız sizleri üniversitemize bekliyoruz

Tarihçe: Isparta'nın yükseköğretim hayatı Isparta Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'yle başladı 1982 yılında fakülteye dönüşerek Akdeniz Üniversitesi'ne bağlandı 1992 yılında ise Süleyman Demirel Üniversitesi kuruldu
Anadolu'nun batı yakasında Toroslar'ı yararak kuzeyi güneye bağlayan kavşak noktasındaki Isparta, yıllardan beri gülleri ve halılarıyla meşhur bir kent oldu 1992 yılında ise her ile üniversite furyasıyla Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'ne kavuştu
Üniversitenin bulunduğu bölge fazla sayıda akarsuyu, kanyonları, ormanları, milli parkları ile varlıklı bir çevreye sahip bulunuyor Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 10 bin dekara ulaşan kampüs alanında kütüphane, eğitim ve labaratuvar bloklarından oluşan mekanları bulunuyor sırası gelmişken farklı alanlara yönlendirilmiş kamu kurum ve kuruluşlarından sağlanan bina ve tesislerle kişi başına düşen örtülü alan oranı Türkiye ortalamasının üzerine çıkmayı başarmış
Üniversitenin merkez kütüphanesinde 30 bini aşkın kitap bulunuyor Kitap kayıtları, arama ve yöneticilik işlemlerinin bilgisayarlarla yapıldığı katüphanede kitap güvenliği de otomasyona bağlanıyor
Türkçe eğitim öğretim yapan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde, üniversite öğrencileri ve personeline, üniversite dışından isteyenlere tanıdık olmayan dil kursları saptamak nedeniyle Yabancı Diller Öğretimi Araştırma ve Tatbik Merkezi bulunuyor
Üniversitenin 1998 yılında başlattığı bir çalışma ile öğrencilerin ilgi alanları ve yeteneklerine göre, üniversitenin değişik birimlerinde part time çalışma imkanları bulunuyor Part time çalışma yöntemiyle öğrenciler bir yana meslek hayatının gereklerini ve sorumluluklarını edinirken, bir yanlamasına da bir çok burs ve krediden daha yüksek geliri kendi emekleriyle elde ediyorlar
Üniversitede veri işlem merkezinde bulunan sunucular ve meslek istasyonlarının yanısıra her fakültede multimedya destekli kişisel bilgisayarların yer aldığı öğrenci labaratuvarları bulunuyor Veri işlem merkezinde tüm akademik ve yönetimsel birimler için eğitim, web, mail hizmetleri veriliyor

SOSYAL FAALIYETLER: Kış ve yaz aylarında kar beceriksiz olmayan, mağara ve kanyonlarla doymuş Toros dağlarının eteklerinde kök salan üniversite, eğitim öğretim faaliyetlerinin yanısıra kayak, dağcılık, mağaracılık, rafting gibi günümüzün popüler spor etkinlikleriyle öğrencilerine anlamsız vakitlerini değer biçme imkanı veriyor
Üniversitede her yıl Mayıs ayında öğrencilerin kültürel ve sanatsal çalışmalarını ortaya koyduğu, konser, sergi, spor, tiyaktro açık hava konserleri gibi geniş bir yelpazede Bahar Şenlikleri etkinlikleri yapılıyor Üniversitede, havacılık, ahali oyunları, tiyatro, çevre, radyo, dağcılık ve mağaracılık kulüpleri bulunuyor Üniversite spor kulübünün ise 15 branşta faaliyeti ve toplam 350 sporcusu bulunuyor

BARINMA: Kredi ve Yurtlar Kurumuna yan yurtlar bulunuyor hemen 2226 yatak kapasiteli kız yurdunda 1102 öğrenci, 1560 yatak kapasiteli erkek yurdunda 834 öğrenci bulunuyor Burdur'da 1664, Eğirdir'de 144, Yalvaç'ta 356, Atabey'de 160 kapasiteli devlet yurdu bulunuyor Bunların haricen özel sektörün devreye girmesiyle fazla sayıda öğrenci pansiyonu ve özel öğrenci yurtları da işletmeye açıldı

BURS: Süleyman Demirel öğrenci sosyal hizmetler bütçesinin büyük bir kısmını muhtaç ama başarılı öğrencilere karşılıksız burs, kırtasiye ve yemek yemek yardımı için kullanıyor Her öğretim yılı başında bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler ilgili fakülte ve yüksekokul müdürlüklerine tatbik yapıyor Başvurular araştırılarak üniversite yönetim kurulu kararı ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararlanmaları sağlanıyor

BESIN: Isparta ve Burdur il merkezlerinde yer alan birimlerle, merkez kampüsündeki birimlerin öğle yemeği Sıhhat ve Spor Dairesine emrindeki merkez mutfağından karşılanıyor Yalvaç, Keçiborlu ve Eğridir'de bulunan birimler kendi mutfaklarını oluşturdular *