Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Suleyman Hilmi Tunahan sozleri

Suleyman Hilmi Tunahan sozleri
0
115

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Suleyman Hilmi Tunahan (ks) Hazretlerinin veciz sozleri

• Allah kerimdir amma kuyusu da derindir İp ve kova olmayınca su cıkmadığı gibi, nur ve feyz de cıkmaz

• Atomun arz uzerinde muddeti tesiri elle sene olduğu gibi, decacilenin bu ummet uzerinde muddeti fesadı dahi elli senedir

• Benim evlatlarıma Tarih oğrenmek farzdır

• Benim evlatlarım, bildiğinin alimi, bilmediklerinin talibidirler

• Benim evlatlarımın her biri bir Suleymandır Ben daha yuz sene yaşayacağım

• Benim evlatlarım, Yusuf (as) guzelliğindedir

• Ben size “eceztu dediğim zaman sizler alim olmadınız, ilmin anahtarlarını almış oldunuz Bu aldığınız anahtarla Anadoluya gidecek, buyuk buyuk kitapları acacaksınız ve onun icindeki hakikatleri Ummeti Muhammedin evladına anlatacaksınız

• Ben şu deni dunyayı, evlatlarımın kirli tırnağına değişmem

• Bir meşaiyyun var, bir de işrakiyyun var İşrakiyyun: Once inanıyor, sonra hikmetini araştırıyor Meşaiyyun bunun zıddıdır Kainatı inceler Allahı bulur Bizim sUfi mezhebimiz işrakiyyun uzerine kurulmuştur Zahirilerle farkımız; biz cevizin icini, onlar kabuğunu yerler

• Biz akla ve zekaya kıymet vermeyiz Salıverdin mi evinin yolunu bulabilecek kadar aklı olsun kafidir

• Biz Cenabı Hakkın ahirette bize vereceği selahiyetle, mahşer halkına şoyle durbunle bakacak, kimin bize bir merhabası, ilgisi, sevgisi, alakası, Allah yolunda bir hizmeti varsa hepsine şefaat edecegiz

• Biz, terakki anlarında curukleri terkederiz Asker de harekat anında hastaları bırakır Bununla beraber, nadim olup donenler, kabul olunur

• Bize gelinceye kadar butun piran, bu alemden giderken, kendilerinden sonra, kendileri gibi yetiştirdikleri birisini vazifelendirerek bu alemden gitmişlerdir Yalnız bana mahsus olmak uzere ben bu alemden gittikten sonra benim tasarrufum daha 40 yıl devam edecektir

• Bize şemsi tecelli verildi Hangi yone nazar ettiysem, orası ihya oldu

• Bizim bu alemde bir tek işimiz var O da yavrularımızın kalblerine Allah (cc) ve peygamber (sav) sevgisi ile iman ve İslam nurunu yerleştirmektir

• Bu dinin garip anlarında hizmet goren, saltanatını surmeden olmez Benim kardeşlerim fukara olmayacak

• Bu dunyanın cefasından sefasına sıra gelmez, gafil olmayın, ilme calışın, gecen gunler geri gelmez

• Ders okuturken takıldığınız bir yer olursa, orada fazla durmayın Nasıl ki etrafı kazılan bir ağac kolayca devrilirse, evveli ve ahiri anlaşılan kitabın da ortasını anlamak kolaylaşır

• Dışımız halk ile, icimiz Hak ile

• Din asıl, dunya ve siyaset feridir Dunya ve siyaset dinin inkişafına alet olabilir Fakat din, dunya menfaat ve siyasetine alet olamaz Alet edenlere lanet vardır

• Dinamitle su icinde olen balıklar haramdır Gayri merzuk olanları da mahvettiğinden bu işte hayır yoktur, hadiseler zuhur eder

• Edep, akıl ve şeriata muvafık hal ve harekete denir

• Ey İslam Cemaatı! Biz hayatta olduğumuz muddetce, ResUlullahın eshabına yalan isnadında ve iftirada bulunulabileceğini mi zannediyorsunuz? Boyle bir zanna kapılmayınız, cunku biz hayattayız

• Goz ve kan verip almakta mahzur yoktur Zira azayı arıziye olup, azayı asliyyeye tabidir Yani, kotuye kullanılırsa mesuliyeti alan kimseye aittir

• Her yerde birlik ve beraberlik lazımdır Muvaffak olmak icin her hususta ittifak etmeli ve dayanışmayı asla elden bırakmamalıdır Cunku Allahın nusreti, maddi ve manevi yardımı cemaat ile beraberdir Toplu calışanlar bunun semeresini kısa zamanda elde ederler

• Hizmet muvaffak olsun da, varsın bizim yerimiz caminin pabucluğu olsun

• HulUsi kalble tahsil olunan ilim, aynı ibadettir

• İlim, muhabbet, kamil itikad ve havf isyana manidir

• İlim, nUrı ilahidir İnsan ise kovan Kirli bir kovanda arının durmadığı gibi, isyan ve zulmetle kirlenmiş vucud ve kalbde de ilim durmaz

• İlim vukuata tabidir Vukuat ilme tabi değildir Ve herkesin işi kendi efali ihtiyarisine bağlıdır

• İlmin farzı ayın olduğu bu gunde, sekiz saatten aşağı ders okumak kafi gelmeyecek

• İmamı Rabbani Ahmedi FarUki esSerhendi hazretleri, „Ben nefsin ne kadar buyuk bir duşman olduğunu, ancak onyedi senede oğrenebildim“ buyurmuşlardır

• İmansız ve zındıklaşmış din duşmanlarının aleyhinde konuşmak, gayreti diniyyeden olduğu icin gıybet değildir

• İnsan bilmediğinin duşmanıdır Nurdan haberi olmayan, ondan zevk almayan insan, nurun duşmanı olur

• İnsan gibi, ilminde anasırı erbaası vardır; ağızdan oğrenmek ve anlatmak, gozunden gormek, kulağından işitmek, eliyle yazmakla beraber, kalbiyle de feyzi ilahiyi cekecek

• İnsanlarla iyi gecininiz Kimseyi darıltmayınız Gunun birinde araba kaldırmaya olsun, yarar

• İttika; iman ile kufurden, ibadet ile isyandan, fuyuzatı ilahi ve rabıta ile de gafletten muhafaza etmek manasınadır

• Kainatı saran karanlığı kaldırma zamanı gelip de, ezeli hukum icabı ins u cinnin nebisi, Habibu RabbilAlemin Kuranı Kerimle gonderilip aleme safa verdiği gibi o ResUlullahın hususi yaratılmış varisleri de, ila yevmilkıyam devam edecek olan dini mubini, binlerce belaya katlanarak yılmadan yurutecekler

• Kalemsiz talebe, kurşunsuz avcıya benzer

• Maşayı ateşe koyup cekmekle ısınmaz, beklerse ateş gibi olur, dersler de boyledir Az okumaktan istifade o kadar olur

• Meyve veren ağaca kuru denilmediği gibi, eseri devam eden zevata da olu denmez

• Rabıtaya ehil olmayanlara ilim oğretmek haraminin eline kılıc vermek gibidir FuyUzatı ilahiden mahrum olduklarından oğrendikleri ilmi dunya menfaatine alet ederler

• Rutbesi yuce olan kimselerin, kendilerinde cemal sıfatı galip olduğundan kafir ve asilere helak değil, hidayet diler Ehli kufrun kaffeten helak olup cehenneme gitmesinde fayda yoktur Enbiyayı murselin insanların hidayeti icin gonderildiler, helakı icin değil

• Sahabi: Resulullah (sav)in dairei imkan ve dairei emkinei kulliyenin tamamını kendi letaifinden nazar ederek, seyri sulUkunu bir anda itmam ettiği kişi demektir

• Sihir, insanın nefsindeki habaseti, başka bir habasete bağlayarak, bir başkasına havale etmektir

• Suleyman aleyhisselam, „Yalnız başına bir orduyu mağlup etmek ne kadar zor ise, nefsi emmareyi mağlup etmek ondan daha zordur“ buyurdular

• Tariki Nakşi; rabıta yolu, enbiya ve murselin yolu, arifler, kamiller, sıddiklar yoludur Tariki muşahede ve tariki şuhuddur

• Tırnağını şu dunyaya değişmediğimiz bir evladımız icin, kurei arzın altı ustune gelse, bir şey lazım gelmez

• Varisi Muhammedi ve sahibi zamanın sonuncusu, sadatı kiramdan olup bu devlet Turkiyeye ihsan olunmuştur İmamı Rabbani (ks) Hindistanda, Hz Şahı Nakşibend ve Mevlana Siracuddin Buharada, son sahibi zaman da Turkiyede zuhur etmiştir Cumlesi sadattan (altun silsileden) olup bu tariki alinin yuceliğine şehadet eder Irk ve milliyet gozetmeden Hindistan, Pakistan ve Buharadan emaneti kubra, ilahi irade icabı Turkiyeye intikal etmiştir

• Ya Rabbi! Dunyayı kalbime koyma, elimden de alma

858,523Konular
981,265Mesajlar
31,118Kullanıcılar
humeyracskSon üye
Üst Alt