Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

suleyman peygamber ve karınca

suleyman peygamber ve karınca
0
98

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Karınca ile Suleyman Peygamber
Hz Suleyman ve karınca
Hz Suleyman ve neml

Arapca'da Nemlsozcugu Karincaanlamina geldigi icin Kur'an'in Neml Suresi'nde, Suleyman peygamberin karinca'larla karincadilinde ve Kus'larla da kusdilinde konustugu, bu dil'lere vakif oldugu icin cin'lerden ve kuslar'dan olusan ordular kurdugu ve karincalarin da bu ordulara yol actiklari masal olarak anlatilir

Bir gun Suleyman Peygamber (as) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar
Karınca da,
Bir buğday tanesi yerimdiye cevap verir

Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen Suleyman Peygamber (as) karıncayı bir şişeye koyar Yanına da bir buğday tanesi koyarak hava alacak şekilde şişeyi kapatır Ondan sonra da bir yıl bekler Muddeti dolunca şişeyi actığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmıştır Kendi kendine meraklanır Acaba neden yemedi?

Bunun uzerine Hz Suleyman (as) karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar
Karınca da,
Daha once benim yiyeceğimi yuce Allah (cc) verirdi Ben de O'na guvenerek bir buğday tanesini tamam olarak yerdim Cunku O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi Fakat bu işi sen uzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek guvenemedim Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin O yuzden de bir yıllık yiyeceğimin yarısını yiyerek, diğer yarısını da ertesi yıla bıraktımdiye cevap verdi

858,497Konular
982,550Mesajlar
30,287Kullanıcılar
Üst Alt