iltasyazilim
FD Üye
Şulık (Haşhaşlı Sulu Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler Tatlı bazlama için:
*1 su bardağı ılık su veya süt
*20 gram yaş maya
*2 çorba kaşığı sıvı bal ya da şeker
*1 çimdik tuz
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*3 su bardağı un (bende 2 su b Beyaz+ 1 su b Tam tahıllı un)
Haşhaş sütü için:
*300 ml mavi haşhaş ezmesi
*1 litre kaynatmış su
*Damak tadınıza göre bal ya da şeker
*NOT Su bardağım 250ml
Şulık (Haşhaşlı Sulu Tatlı) Tarifi Yapılışı İlginize Ukrayna’dan geleneksel bir tatlı Halkta haşhaşla ilgili bir bayramda yenir Benim gibi haşhaşı çok severseniz eğer, denemenizi tavsiye ederim
Haşhaş ezmesini bal ile suyla güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın Bazlama için mayayı suda ya da sütte eritin ve un hariç diğer malzemelerle karıştırın En son azar azar elenmiş un ekleyerek yoğurun ve kulak memesi kıvamında yapışmaz bir hamur elde edin Ben 3 su bardağı (750 ml) un kullandım Yaptığınız hamuru yarım saat ılık yerde bekletin Örtmeyi de unutmayın Sonra dört eşit parçaya bölün ve biraz un serperek 0, 5cm kalınlığında pide şeklinde açın Yağsız tavada kısık ateşte ve kapağın altında altı üstü pişirin Pişen pideyi geniş bir tabağa koyup kapakla kapatın Böylece yumuşacık kalır
Servis etmek için her kâseye pide parçalarını koyun Biz evde kopararak koyarız, isterseniz misafirlere güzel bir şekilde kesebilirsiniz Haşhaş sütünü karıştırarak (bu önemli) kâselere dökün Hazır! Sıvı balla süsleyip hemen servis edin
Afiyet olsun!
*1 su bardağı ılık su veya süt
*20 gram yaş maya
*2 çorba kaşığı sıvı bal ya da şeker
*1 çimdik tuz
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*3 su bardağı un (bende 2 su b Beyaz+ 1 su b Tam tahıllı un)
Haşhaş sütü için:
*300 ml mavi haşhaş ezmesi
*1 litre kaynatmış su
*Damak tadınıza göre bal ya da şeker
*NOT Su bardağım 250ml
Şulık (Haşhaşlı Sulu Tatlı) Tarifi Yapılışı İlginize Ukrayna’dan geleneksel bir tatlı Halkta haşhaşla ilgili bir bayramda yenir Benim gibi haşhaşı çok severseniz eğer, denemenizi tavsiye ederim
Haşhaş ezmesini bal ile suyla güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın Bazlama için mayayı suda ya da sütte eritin ve un hariç diğer malzemelerle karıştırın En son azar azar elenmiş un ekleyerek yoğurun ve kulak memesi kıvamında yapışmaz bir hamur elde edin Ben 3 su bardağı (750 ml) un kullandım Yaptığınız hamuru yarım saat ılık yerde bekletin Örtmeyi de unutmayın Sonra dört eşit parçaya bölün ve biraz un serperek 0, 5cm kalınlığında pide şeklinde açın Yağsız tavada kısık ateşte ve kapağın altında altı üstü pişirin Pişen pideyi geniş bir tabağa koyup kapakla kapatın Böylece yumuşacık kalır
Servis etmek için her kâseye pide parçalarını koyun Biz evde kopararak koyarız, isterseniz misafirlere güzel bir şekilde kesebilirsiniz Haşhaş sütünü karıştırarak (bu önemli) kâselere dökün Hazır! Sıvı balla süsleyip hemen servis edin
Afiyet olsun!