Sultan II Abdulhamid'in duası
Necip Fazıl Kısakurek'in hazırlamış oldugu Ulu Hakan II Abdulhamid Han adlı kitabında gecen bu duayı tekrar hatırlatmakta fayda goruyoruz İşte Abdulhamid Han'ın Duası;
Allahım helal etmiyorum!
Şahsımı değil, milletimi bu hale getirenlere, hakkımı helal etmiyorum!
Beni, benim icin lif lif yolsalar, cımbız cımbız zerrelerimi koparsalar, sarayımı yaksalar, hanumanımı, hanedanımı sondurseler, coluğumu gozumun onunde parcalasalar helal ederdim de Sevgili ’nin (SalAllahu Aleyhi ve Sellem) yolunda yuruduğum icin beni bu hale getiren ve milletimi ateşe atan insanlara hakkımı helal etmem!
Allahım! Mukaddes isimlerine kurban olduğum Allahım!
Ya Adil!
Bana “Kızıl Sultan adını takan ve devrilmem icin ellerinden geleni yapan Ermenileri, şimdi beni devirenlere parcalatıyorsun!
Bu cellatları da, kim bilir, kimlere parcalatacaksın?
Fakat ya Rahman!
Adaletinle tecelli edersen hepimiz kul oluruz!
Bize acı!
ResUlunun, Sevgilinin, Kainatın Efendisinin nurunu kaydeder gibi olduğu icin bu hale gelen millete, rahmetinle, fazlınla, lutfunla tecelli et!
Ya Kadir!
Kundaktaki yavruyu gagasına almış, kacıran leş kuşunu duşurup cocuğu kurtarmak ancak senin kudretine sığabilir Leş kuşlarının gagasında kundak cocuğuna donen milletimi kurtar Allahım!
Ya Ma ’bud !
Omrumde tek vakit farz namazı kacırdığımı hatırlamıyorum!
Ama tek vakit namazım olduğunu iddiaya da nefsimde kuvvet bulamıyorum!
Huzurunda eğileceğime kaskatı kalıyorum ve duada ruh teslim edeceğime yatağımda kıvranıyorum! Sana kulluk gosteremeyen bu kulunu affet Allahım!Eğer, yılları tesbih dizisince suren hukumdarlığımda Seni bir kere anabildim, ResUlune bir an bağlanabildimse, duamı, o bir kere ve bir an yuzu suyu hurmetine kabul et!
Ya Subhan!
Şu titrek elleri, Kıyamet gununde sana “Ummetim, ummetim! diye yalvaracak olan Habibinin eteğinde, şimdi “Milletim, milletim!diye dilenen bu ihtiyarın duasını geri cevirme! Milletimi evvela “Ba ’su ba ’de ’lmevtsiz bir olumle yok etmeye goturen sahte kurtarıcılar ve sahte kurtuluşlardan kurtar; ve ona bir gun gelecek kurtarıcıları, gercek kurtuluşu nasib eyle!
Benim artık bu dunya gozuyle gorebileceğim hicbir saadet umidim kalmadı
Bari felaketi olsun bana daha fazla gosterme Allahım!
Ayakta duramaz, haldeyim!
Vadem ne gun dolacak Allahım?
Necip Fazıl Kısakurek
(Ulu Hakan IIAbdulhamid Han)
imagessultan2abdulhamidinduasi5b0ea0f4b1299
Necip Fazıl Kısakurek'in hazırlamış oldugu Ulu Hakan II Abdulhamid Han adlı kitabında gecen bu duayı tekrar hatırlatmakta fayda goruyoruz İşte Abdulhamid Han'ın Duası;
Allahım helal etmiyorum!
Şahsımı değil, milletimi bu hale getirenlere, hakkımı helal etmiyorum!
Beni, benim icin lif lif yolsalar, cımbız cımbız zerrelerimi koparsalar, sarayımı yaksalar, hanumanımı, hanedanımı sondurseler, coluğumu gozumun onunde parcalasalar helal ederdim de Sevgili ’nin (SalAllahu Aleyhi ve Sellem) yolunda yuruduğum icin beni bu hale getiren ve milletimi ateşe atan insanlara hakkımı helal etmem!
Allahım! Mukaddes isimlerine kurban olduğum Allahım!
Ya Adil!
Bana “Kızıl Sultan adını takan ve devrilmem icin ellerinden geleni yapan Ermenileri, şimdi beni devirenlere parcalatıyorsun!
Bu cellatları da, kim bilir, kimlere parcalatacaksın?
Fakat ya Rahman!
Adaletinle tecelli edersen hepimiz kul oluruz!
Bize acı!
ResUlunun, Sevgilinin, Kainatın Efendisinin nurunu kaydeder gibi olduğu icin bu hale gelen millete, rahmetinle, fazlınla, lutfunla tecelli et!
Ya Kadir!
Kundaktaki yavruyu gagasına almış, kacıran leş kuşunu duşurup cocuğu kurtarmak ancak senin kudretine sığabilir Leş kuşlarının gagasında kundak cocuğuna donen milletimi kurtar Allahım!
Ya Ma ’bud !
Omrumde tek vakit farz namazı kacırdığımı hatırlamıyorum!
Ama tek vakit namazım olduğunu iddiaya da nefsimde kuvvet bulamıyorum!
Huzurunda eğileceğime kaskatı kalıyorum ve duada ruh teslim edeceğime yatağımda kıvranıyorum! Sana kulluk gosteremeyen bu kulunu affet Allahım!Eğer, yılları tesbih dizisince suren hukumdarlığımda Seni bir kere anabildim, ResUlune bir an bağlanabildimse, duamı, o bir kere ve bir an yuzu suyu hurmetine kabul et!
Ya Subhan!
Şu titrek elleri, Kıyamet gununde sana “Ummetim, ummetim! diye yalvaracak olan Habibinin eteğinde, şimdi “Milletim, milletim!diye dilenen bu ihtiyarın duasını geri cevirme! Milletimi evvela “Ba ’su ba ’de ’lmevtsiz bir olumle yok etmeye goturen sahte kurtarıcılar ve sahte kurtuluşlardan kurtar; ve ona bir gun gelecek kurtarıcıları, gercek kurtuluşu nasib eyle!
Benim artık bu dunya gozuyle gorebileceğim hicbir saadet umidim kalmadı
Bari felaketi olsun bana daha fazla gosterme Allahım!
Ayakta duramaz, haldeyim!
Vadem ne gun dolacak Allahım?
Necip Fazıl Kısakurek
(Ulu Hakan IIAbdulhamid Han)
imagessultan2abdulhamidinduasi5b0ea0f4b1299
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.