Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sultan Abdulhamid'in en sevdiği yemek

Sultan Abdulhamid'in en sevdiği yemek
0
61

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Sultan abdulhamid'in en sevdiği yemekler

Abdulhamid'in en cok sevdiği yemek soğanlı yumurtaydı


Sultan 2 Abdulhamit ’in, devlet erkanı ile birlikte oturduğunu, ancak asker ve oğrencilere de, bahceye cıkarak, ‘hoşamedi ’ ettiğini yani ‘Hoşgeldiniz ’ dediğini soyledi Prof Dr Şakir Batmaz iftar menusu ile ilgili şu bilgileri verdi: “İftar menusu cok zengin değildi Herkese uzeri beyaz ortulerle ortulmuş yuvarlak masalarda, peynir, zeytin ve recelden oluşan iftariyelikler verilirdi Bunun yanında corba dağıtılır, corbadan sonra her bir sahanda 5 yumurta bulunacak şekilde soğanlı yumurta, yanında sebze yemeği olarak pırasa, en sonda da, yalınkat yani kaymaksız ekmek kadayıfı verilirdi Rutbelerine gore bazen borek ve daha da yuksek rutbeli ise muhallebi verildiği de gorulmektedir İftar menusunun bu kadar sade olması, ozellikle Sultan Abdulhamid ’in tasarrufa riayet eden bir padişah olmasından kaynaklıdır Bu iftarların maliyeye buyuk yuk getirmemesine gayret edilmiştir Ramazan geleneğinin en ilginc tarafı, ‘Halifei Ruyi Zemin ’ diye tanımlanan ve Osmanlı ’nın en guclu padişahlarından biri olan Sultan 2 Abdulhamit ’in, 30 gun boyunca davet ettiği insanlarla birlikte soğanlı yumurta ve pırasa yemesidir Kendisi bizzat menuyu değiştirmemiş, diğer katılımcılarla birlikte aynı menuden yiyerek, devletin bu konudaki tavrını ortaya koymuştur Bu gelenek İkinci Abdulhamit ’in tahttan indirildiği tarihe kadar devam etmektedir

imagessultanabdulhamidinensevdigiyemek5b0de90b0a71e



Soğanlı Yumurta tarifi:

imagessultanabdulhamidinensevdigiyemek5b0de90c766d7

Malzemeler:


– 45 kuru soğan
– 23 yemek kaşığı zeytinyağı
– 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
– Tuz, karabiber
– 1 silme cay kaşığı tarcın
– 1 silme cay kaşığı yenibahar
– 1 tatlı kaşığı sirke
– 3 yumurta

Soğanları piyazlık doğrayın Bir tavaya veya tencereye yağları ekleyip, biraz ısındıklarında, icine soğanları ekleyin En ağır ateşe koyun Gidip gelip karıştırarak, 15 saat kadar pişirin Soğanı kavurmamaya, yakmamaya dikkat edin Ben tum baharatları ve sirkeyi 45 dakikada koydum Soğanların renginin koyu olma sebebi eklediğim baharatlar Son 10 dakikada, soğanların ortasına yumurtalar icin uc cukur oluşturun ve yumurtaları kırın Yumurtaların beyazı pişip, sarısı sulu kalacak kadar (yaklaşık 10 dakika kadar) pişirin
 
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt