Sultan asure SULTAN ASURE 1548692628 1548692628 sultanasure5c4f2c98eb482sultanasure5c4f2c98eb482 http:bp1bloggercomUvz5Uvw3vf0R5I7XFvhYkIAAAAAAAABQwXEWwQRYgvxcs400asure SULTAN AŞURE 500 grbuğday 1 su bnohut 2 su bsüt 1 su bkurufasulye 1 kase kuru üzüm 1 kase kuru kayısı 1 kase incir 1 su bpirinç 1 çay bgülsuyu 1 kase ceviz 1 kase kuşüzümü 15 kgtoz şeker id 1 nar 3 çorba knişasta 1 elma 1 portakal 1 haşlanmış mısır 1 kase kestane tarçın çam fıstığı HAZIRLANIŞI: ilk olarak tencereye 10 su bardağı su alınır Üzerine pirinç ilave edilerek bir zaman haşlanırdaha sonra haşlanmış buğday ve tozşeker eklenirkaynayınca haşlanmış nohut ve kuru fasülye ek edilirdaha sonra incir başka bir tencerede kaynayan suda bir zaman bekletildikten daha sonra alınarak tencereya katılır incirin haşlandığı suda küp doğranmış kayısılar da bir zaman haşlanır ve tencereye ekleniraynı suda kuru üzüm de haşlanarak suyuyla beraber ek edilir haşlanmış kestane ve darı ek edilirİçine portakal kabuğu rendesi ilave edilir kıvamını bağlantı kurmak için nişasta , 2 su b süt ve gülsuyuyla çırpılarak tencereye azar azarlama ek edilir en son elmalar ufak küp doğranarak eklenirpişince ocaktan alınır birincil sıcaklığı çıkınca ceviz, nar ve fındıkla veya istenen kuru yemişlerle süslenir