iltasyazilim
FD Üye
Sultan Börek Tarifi İçin Malzemeler İç malzemesi için;
*Yarım kilo havuç
*Yarım kilo bezelye
*2 adet orta boy patates
*1 adet büyük soğan
*3 adet yufka
*1 kase haşlanmış kuşbaşı et
*Tuz
Yufkanın üzeri için;
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için:
*1, 5 su bardağı süt
*1, 5 yemek kaşık un
*1 yemek kaşığı un
*Tuz
*Üzeri için dilimlenmiş kaşar
Sultan Börek Tarifi Yapılışı Yufkayı yarım yarım bölüp, yarısını tepsinin tabanına serip ,üzerine yağ, süt, yumurtayı karıştırıp sürüyoruz, üzerine tencerede bezelye, havuç ,soğan ve patatesi küp küp doğrayıp ,yağda kavurup ,hepsini beraber pişiriyoruz ve bu karışımı yufkamızın üzerine döküyoruz Üzerine de diğer yufkaları serip kalan sosu sürüyoruz Beşamel sosunu başka bir tencerede hazırlayıp döküyoruz ve üzerine kaşarları dilimleyip koyuyoruz ,200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
*
*Yarım kilo havuç
*Yarım kilo bezelye
*2 adet orta boy patates
*1 adet büyük soğan
*3 adet yufka
*1 kase haşlanmış kuşbaşı et
*Tuz
Yufkanın üzeri için;
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için:
*1, 5 su bardağı süt
*1, 5 yemek kaşık un
*1 yemek kaşığı un
*Tuz
*Üzeri için dilimlenmiş kaşar
Sultan Börek Tarifi Yapılışı Yufkayı yarım yarım bölüp, yarısını tepsinin tabanına serip ,üzerine yağ, süt, yumurtayı karıştırıp sürüyoruz, üzerine tencerede bezelye, havuç ,soğan ve patatesi küp küp doğrayıp ,yağda kavurup ,hepsini beraber pişiriyoruz ve bu karışımı yufkamızın üzerine döküyoruz Üzerine de diğer yufkaları serip kalan sosu sürüyoruz Beşamel sosunu başka bir tencerede hazırlayıp döküyoruz ve üzerine kaşarları dilimleyip koyuyoruz ,200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
*