Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sultan Hamid’in milletine duşkunluğu

0
74

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Sultan Hamid, 1897 Yunan harbi olduğu zaman hic uyumazdı Sabaha kadar, elinde haritalar, “Askerim, şu saatte burada, bu saatte burada olması lazım derdi Her saat başı haber alır ve devamlı dua ile, niyaz ile meşgul olurdu Son derece merhametliydi Hayatına kast edenleri, en buyuk ceza olarak surgun eder, lakin maaşlarını da beraber gonderirdi O kadar cok milletine duşkun idi ki, milletim derdi, başka bir şey demezdi Hepimizi bir tarafa bırakır, evvela millet işleri icin, milleti icin uğraşırdı İcinde bu kadar milletine hizmet aşkı vardı Ne zaman Enver Paşalar Suveyş Kanalı’nı askerlerle gecmek istediler, aynen şoyle soylemişti: “Cok yazık ediyorlar Bizim askerin ta’lim ve terbiyesi oraya, o sisteme alışık değildir İngilizlerin elinde askerlerim telef olacaklar Eğer onlar muvaffak olursa, ben de ceddim Yavuz Sultan Selim gibi sakalımı keser, onlara veririm Cok yanlış iş yapıyorlar der ve uzulurdu Dediği de cıktı Hicaz ve Bağdad demiryolu yapılırken herkes elinde olan zati malını verirdi Bunların arasında ben de ne varsa elimde vermiştim Bir madalya vermişlerdi Sonradan saray basıldığı zaman onu da caldılar Birşey bırakmadılar

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt