iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler ;
250 gr kuşbaşı et (bonfilelik et)
2 adet yufka
100 gr Bezelye
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
14 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
Domates sosu için:
2 orta boy domates
4 çorba kaşığı sıvı yağ
34 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
12 çay bardağı su
tuz
karabiber
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
100 gram kaşar rendesi
Hazırlanışı ;
Etlerini üzerini örtecek kadar sıcak su ile etleri haşlayalım Tencereye sıvı yağı alalım doğranmış soğanları ve haşlanmış etleri ekleyip Güzel Rengini alanadek kavurmaya devam edelim Bezelyeleri kuşbaşı büyüklügünde doğranmış havucu ve kabakları, patatesi, etlerin ve sebzelerin üzerini örtecek kadar sıcak suyu ilave edip, KISIK ateşte etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirelim Tencereyi ateşten alıp tuzunu, karabiberini ve sevdiğiniz baharatları ayarlayalım ve sebzeli malzememizin ılımasını bekleyelim( Ben hazır üçgen sigara böreklik yufka kullandım) diğer türlü bütün yufkaysa yufkaları enine ve boyuna keserek her yufkadan 4 eşit üçgen parça elde edip resimde de gördüğünüz gibi küçük bir çorba kasesinin içine İki üçgen parçayı üst üste koyup kenarlarını dışına çıkartıp yufkaların içine kepçe ile suyunu süzdüğümüz kebaptan bir kepçe koyup, yufkaların uçlarını kebabın üzerine kapatalım Kaseleri ters çevirip, hafifçe yağlanmış fırın kabına yufka bohçalarını çıkaralım Bu işlemi bütün yufkalar bitene dek yapalım Bu arada beşamel sosu hazırlayalım Bir tavaya yağı alalım, unu sürekli karıştırıp hafif renk değiştirene dek kavuralım Soğuk sütü ve tuzu ekleyip sos koyu bir kıvam alana dek karıştırarak pişirelim ve ateşten alalım Dilerseniz yufka bohçalarının üzerine 1 çorba kaşığı sos gezdirip kaşar rendesi serpip 200°’de ısıtılmış fırında, üzerleri hafifçe pembeleşene dek pişirelim Kebabı fırından alıp domates sosu ile servis yapalım Afiyet Olsun
250 gr kuşbaşı et (bonfilelik et)
2 adet yufka
100 gr Bezelye
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
14 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
Domates sosu için:
2 orta boy domates
4 çorba kaşığı sıvı yağ
34 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
12 çay bardağı su
tuz
karabiber
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
100 gram kaşar rendesi
Hazırlanışı ;
Etlerini üzerini örtecek kadar sıcak su ile etleri haşlayalım Tencereye sıvı yağı alalım doğranmış soğanları ve haşlanmış etleri ekleyip Güzel Rengini alanadek kavurmaya devam edelim Bezelyeleri kuşbaşı büyüklügünde doğranmış havucu ve kabakları, patatesi, etlerin ve sebzelerin üzerini örtecek kadar sıcak suyu ilave edip, KISIK ateşte etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirelim Tencereyi ateşten alıp tuzunu, karabiberini ve sevdiğiniz baharatları ayarlayalım ve sebzeli malzememizin ılımasını bekleyelim( Ben hazır üçgen sigara böreklik yufka kullandım) diğer türlü bütün yufkaysa yufkaları enine ve boyuna keserek her yufkadan 4 eşit üçgen parça elde edip resimde de gördüğünüz gibi küçük bir çorba kasesinin içine İki üçgen parçayı üst üste koyup kenarlarını dışına çıkartıp yufkaların içine kepçe ile suyunu süzdüğümüz kebaptan bir kepçe koyup, yufkaların uçlarını kebabın üzerine kapatalım Kaseleri ters çevirip, hafifçe yağlanmış fırın kabına yufka bohçalarını çıkaralım Bu işlemi bütün yufkalar bitene dek yapalım Bu arada beşamel sosu hazırlayalım Bir tavaya yağı alalım, unu sürekli karıştırıp hafif renk değiştirene dek kavuralım Soğuk sütü ve tuzu ekleyip sos koyu bir kıvam alana dek karıştırarak pişirelim ve ateşten alalım Dilerseniz yufka bohçalarının üzerine 1 çorba kaşığı sos gezdirip kaşar rendesi serpip 200°’de ısıtılmış fırında, üzerleri hafifçe pembeleşene dek pişirelim Kebabı fırından alıp domates sosu ile servis yapalım Afiyet Olsun