iltasyazilim
FD Üye
Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr dana eti
*Yufka
*2 adet havuç
*Bezelye
*1 yemek kaşığı salça
*1 bardak su
*Tuz
*Kaşar peyniri
Beşamel sos için:
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı süt
*Tuz
Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı Etleri kuş başı doğrayıp tereyağlı tencereye alalım biraz kavuralım İçine küp küp doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devem edelim Bezelye ve tuzuda ekleyince 1 bardak su ekleyip kapağını kapatın pişirin suyunu çekmeli Beşamel sosu hazırlamak için tereyağı tavaya alın içine unu ekleyip karıştırın topaklanmamalı eğer topaklanırsa yağ ekleyin en son sütü ve tuzu ekleyip sürekli karıştırın krema gibi olmalı kıvamı
Yufkayı bir küçük kasenin içine biraz bol kalacak şekilde yerleştirin içine etli harçtan koyun altını güzelce kapatıp yağlamış olduğumuz tavaya ters çevirip yerleştirin Hepsine bu işlemi yaptıktan sonra üzerine beşamel sosu sürün önceden ısıttığınız 180 derecede pişirin pişince çıkarın üzerine kaşar peyniri serpin kapalı fırında erimesini bekleyin
Afiyet olsun
*500 gr dana eti
*Yufka
*2 adet havuç
*Bezelye
*1 yemek kaşığı salça
*1 bardak su
*Tuz
*Kaşar peyniri
Beşamel sos için:
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı süt
*Tuz
Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı Etleri kuş başı doğrayıp tereyağlı tencereye alalım biraz kavuralım İçine küp küp doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devem edelim Bezelye ve tuzuda ekleyince 1 bardak su ekleyip kapağını kapatın pişirin suyunu çekmeli Beşamel sosu hazırlamak için tereyağı tavaya alın içine unu ekleyip karıştırın topaklanmamalı eğer topaklanırsa yağ ekleyin en son sütü ve tuzu ekleyip sürekli karıştırın krema gibi olmalı kıvamı
Yufkayı bir küçük kasenin içine biraz bol kalacak şekilde yerleştirin içine etli harçtan koyun altını güzelce kapatıp yağlamış olduğumuz tavaya ters çevirip yerleştirin Hepsine bu işlemi yaptıktan sonra üzerine beşamel sosu sürün önceden ısıttığınız 180 derecede pişirin pişince çıkarın üzerine kaşar peyniri serpin kapalı fırında erimesini bekleyin
Afiyet olsun