iltasyazilim
FD Üye
Sultan Lokumu (Çok Pratik Nefis Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*3 tepeleme yemek kaşığı un
*3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
*Yarım su bardağı hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*Hindistan cevizi
*Ceviz
Sultan Lokumu (Çok Pratik Nefis Tatlı) Tarifi Yapılışı
1
*Tencereye; süt, şeker, un ve nişasta koyulur çırpma teli ile topaklar gidene kadar karıştırılır
*Ocağa alınır orta ateşte sürekli karıştırılarak kaynatılıp koyulaştırılır
*Ocaktan alınır ve tereyağ, vanilya ve yarım su bardağı hindistan cevizi eklenerek karıştırılır
*Mikserle 5 dakika kadar çırpılır uzun düz su bardakları ıslatılır ve muhallebi bardaklara pay edilir
*Bardakların ağız kısmı streclenir
*Oda ısısına gelen muhallebiler buzdolabına kaldırılır
*34 saat dinlendirilir
*Buzdolabından çıkarılır ve bardakların kenarında bıçak yardımı ile muhallebi esnetilerek çıkartılır
*Bıçak yardımıyla 1 er santim kalınlığında kesilerek hindistan cevizine bulanır
*Üzerlerine yarım cevir batırılarak buzdolabında en az 23 saat dinlendirilir süre sonunda servis edilir
Afiyet olsun?
INSTAGRAM HESABIM OLAN @pastartolet SAYFASINI TAKIP EDİP BANA DESTEK OLURSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM????
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*3 tepeleme yemek kaşığı un
*3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
*Yarım su bardağı hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*Hindistan cevizi
*Ceviz
Sultan Lokumu (Çok Pratik Nefis Tatlı) Tarifi Yapılışı
1
*Tencereye; süt, şeker, un ve nişasta koyulur çırpma teli ile topaklar gidene kadar karıştırılır
*Ocağa alınır orta ateşte sürekli karıştırılarak kaynatılıp koyulaştırılır
*Ocaktan alınır ve tereyağ, vanilya ve yarım su bardağı hindistan cevizi eklenerek karıştırılır
*Mikserle 5 dakika kadar çırpılır uzun düz su bardakları ıslatılır ve muhallebi bardaklara pay edilir
*Bardakların ağız kısmı streclenir
*Oda ısısına gelen muhallebiler buzdolabına kaldırılır
*34 saat dinlendirilir
*Buzdolabından çıkarılır ve bardakların kenarında bıçak yardımı ile muhallebi esnetilerek çıkartılır
*Bıçak yardımıyla 1 er santim kalınlığında kesilerek hindistan cevizine bulanır
*Üzerlerine yarım cevir batırılarak buzdolabında en az 23 saat dinlendirilir süre sonunda servis edilir
Afiyet olsun?
INSTAGRAM HESABIM OLAN @pastartolet SAYFASINI TAKIP EDİP BANA DESTEK OLURSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM????