iltasyazilim
FD Üye
Sultan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt 1, 5 su bardağı irmik 1 su bardağı +1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 dolu yemek kaşığı tereyağ 1 poşet krem şanti Bulamak için;
Hindistan cevizi Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 10dk
Sultan Lokumu Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar Bayram için, kalabalık misafirlere veya günlere hazırlayabileceğiniz, çok hafif ve lezzetli irmikli lokum tarifim var bugün
Süt, irmik ve şeker tencereye konup orta ateşte koyulaşana kadar, devamlı karıştırarak pişirilir Koyulaşıp kaynadıktan sonra 45 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir Karışım ocaktan alınıp vanilya, tereyağ ve toz krem şanti eklenip tekrar karıştırılıp oda ısısında soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra üzeri kapatılıp buzdolabına konur Burada en az 34 saat dinlendirilir
Bir tabağa bolca hindistan cevizi dökülür Bir kaseye de biraz su konur ( elimizi ıslatmak için) Sonra katılaşan harçtan arzu edilen büyüklükte parçalar alınıp yuvarlanır ve hindistan cevizine bulanır Ara ara elimizi ıslatarak işleme devam edilir
Son olarak arzuya göre lokumların orta kısımları parmakla hafif bastırıp çukurlaştırarak meyve sosu veya çikolata sosu ile süslenir
Deneyeceklere şimdiden afiyet şeker olsun
1 litre süt 1, 5 su bardağı irmik 1 su bardağı +1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 dolu yemek kaşığı tereyağ 1 poşet krem şanti Bulamak için;
Hindistan cevizi Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 10dk
Sultan Lokumu Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar Bayram için, kalabalık misafirlere veya günlere hazırlayabileceğiniz, çok hafif ve lezzetli irmikli lokum tarifim var bugün
Süt, irmik ve şeker tencereye konup orta ateşte koyulaşana kadar, devamlı karıştırarak pişirilir Koyulaşıp kaynadıktan sonra 45 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir Karışım ocaktan alınıp vanilya, tereyağ ve toz krem şanti eklenip tekrar karıştırılıp oda ısısında soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra üzeri kapatılıp buzdolabına konur Burada en az 34 saat dinlendirilir
Bir tabağa bolca hindistan cevizi dökülür Bir kaseye de biraz su konur ( elimizi ıslatmak için) Sonra katılaşan harçtan arzu edilen büyüklükte parçalar alınıp yuvarlanır ve hindistan cevizine bulanır Ara ara elimizi ıslatarak işleme devam edilir
Son olarak arzuya göre lokumların orta kısımları parmakla hafif bastırıp çukurlaştırarak meyve sosu veya çikolata sosu ile süslenir
Deneyeceklere şimdiden afiyet şeker olsun