iltasyazilim
FD Üye
Sultan Reşat Pilavı nasıl yapılır
Sultan Reşat Pilavı hazırlanışı
Sultan Reşat Pilavı malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk suyu tableti
Yarım dere bardağı kabuksuz badem
2 çorba kaşığı kuru üzüm
80 gram tereyağı
14 limon suyu
1 çorba kaşığı tuz
Köftesi için:
250 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
Tuz, karabiber
Yarım dere kaşığı kimyon
1 adet minik soğan
3 adet orta yükseklik domates
Kızartmak için: Sıvıyağ
Sultan Reşat Pilavı yapımı:
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayıp, bir kaba alalım Üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuzlu ilave edelim Limon suyunu da ekleyelim Soğuyana kadar pirinci suda bekletelim Peşinde pirinci birkaç kere nişastası gidene kadar yıkayalım Suyunu süzelim Tencereye tereyağı alıp, eritelim Bademleri ek edip, 1 dakika kavuralım
1 Bademler hafifçe pembeleştiğinde pirinçleri tencereye aktaralım Karıştırmaya devam ederek, pirinçlerin şeffaflaşmasını sağlayalım Tavuk suyu tabletini, 3 su bardağı sıcak suda eritip, kuru üzümlerle birlikte pirinçlerin üstüne ekleyelim Tuzunu ayarlayalım Birkaç kez karıştırdıktan sonradan tencerenin kapağını kapatalım Pilavı suyu çekip üzeri göz göz olana dek pişirdim Tencereyi ateşten aldıktan daha sonra üzerine nemli bir kumaş örtelim Kapağını kapatıp, 1520 dakika demlendirelim
2 Köfte için, kıymayı geniş biı vahşi alalım Ekmek içini, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ek edelim Malzemeleı özleşene kadar yoğuralım Bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım
3 Teflon tavaya akıcı yağı alalım Köfteleri kızartalım Domateslerin kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayalım Tavaya aktaralım Tavayı sallayarak, domateslerin yumuşamasını sağlayalım 12 çorba kaşığı su ek edip, 5 dakika daha pişirelim Ateşten alalım Pilavı servis tabağına alalım Ortasını çukur biçiminde açalım Köfteleri pilavın ortasına yerleştirelim Domates sosu ile birlikte servis yapalım
Sağlık Durumu olsun
*
Sultan Reşat Pilavı hazırlanışı
Sultan Reşat Pilavı malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk suyu tableti
Yarım dere bardağı kabuksuz badem
2 çorba kaşığı kuru üzüm
80 gram tereyağı
14 limon suyu
1 çorba kaşığı tuz
Köftesi için:
250 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
Tuz, karabiber
Yarım dere kaşığı kimyon
1 adet minik soğan
3 adet orta yükseklik domates
Kızartmak için: Sıvıyağ
Sultan Reşat Pilavı yapımı:
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayıp, bir kaba alalım Üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuzlu ilave edelim Limon suyunu da ekleyelim Soğuyana kadar pirinci suda bekletelim Peşinde pirinci birkaç kere nişastası gidene kadar yıkayalım Suyunu süzelim Tencereye tereyağı alıp, eritelim Bademleri ek edip, 1 dakika kavuralım
1 Bademler hafifçe pembeleştiğinde pirinçleri tencereye aktaralım Karıştırmaya devam ederek, pirinçlerin şeffaflaşmasını sağlayalım Tavuk suyu tabletini, 3 su bardağı sıcak suda eritip, kuru üzümlerle birlikte pirinçlerin üstüne ekleyelim Tuzunu ayarlayalım Birkaç kez karıştırdıktan sonradan tencerenin kapağını kapatalım Pilavı suyu çekip üzeri göz göz olana dek pişirdim Tencereyi ateşten aldıktan daha sonra üzerine nemli bir kumaş örtelim Kapağını kapatıp, 1520 dakika demlendirelim
2 Köfte için, kıymayı geniş biı vahşi alalım Ekmek içini, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ek edelim Malzemeleı özleşene kadar yoğuralım Bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım
3 Teflon tavaya akıcı yağı alalım Köfteleri kızartalım Domateslerin kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayalım Tavaya aktaralım Tavayı sallayarak, domateslerin yumuşamasını sağlayalım 12 çorba kaşığı su ek edip, 5 dakika daha pişirelim Ateşten alalım Pilavı servis tabağına alalım Ortasını çukur biçiminde açalım Köfteleri pilavın ortasına yerleştirelim Domates sosu ile birlikte servis yapalım
Sağlık Durumu olsun
*