iltasyazilim
FD Üye
Sultan Sarması (Lokum Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt 1 fincan mısır nişastası 2 fincan un 1, 5 su bardağı şeker 100 gr margarin 1 paket vanilya Altı için;
Hindistan cevizi Üzeri için;
2 paket krem şanti 1, 5 su bardağı süt 1 paket fındıklı çikolata
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 5dk
Sultan Sarması (Lokum Tatlısı) Tarifi Yapılışı
Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta alınarak karıştırılır Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya eklenerek yağın erimesi sağlanır ve altı kapatılır Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir Fırın tepsisi bolca hindistan cevizi ile kaplanır Hazırlanan muhallebi üzerine gezdirilir Bu şekilde soğumaya bırakılır İyice soğuduğunda krem şanti ile üzeri tamamen kapatılır Rulo şeklinde sarılacağı için uzun dilimler şeklinde kesilir ve sarılır
Afiyet Olsun
1 litre süt 1 fincan mısır nişastası 2 fincan un 1, 5 su bardağı şeker 100 gr margarin 1 paket vanilya Altı için;
Hindistan cevizi Üzeri için;
2 paket krem şanti 1, 5 su bardağı süt 1 paket fındıklı çikolata
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 5dk
Sultan Sarması (Lokum Tatlısı) Tarifi Yapılışı
Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta alınarak karıştırılır Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya eklenerek yağın erimesi sağlanır ve altı kapatılır Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir Fırın tepsisi bolca hindistan cevizi ile kaplanır Hazırlanan muhallebi üzerine gezdirilir Bu şekilde soğumaya bırakılır İyice soğuduğunda krem şanti ile üzeri tamamen kapatılır Rulo şeklinde sarılacağı için uzun dilimler şeklinde kesilir ve sarılır
Afiyet Olsun