iltasyazilim
FD Üye
Sultan Tava Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet orta boy patates
*1 kg minik minik doğranmış kırmızı et
*2 adet domates
*45 adet çarliston biber
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım demet maydanoz
*2 yemek kaşığı salça
*3 su bardağı su
*2 adet kuru soğan
*56 diş sarımsak
*Kimyon, köri, pul biber
*Tuz
Sultan Tava Tarifi Yapılışı Öncelikle minik minik doğranmış kırmızı eti, 1 çay bardağı yağı teflon bir tencereye koyup kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Küçük küçük doğranmış soğanları, sarımsakları, biberleri ilave edin bir miktar kavurup salçayı ekleyin bir iki kere karıştırıp kuş başı doğradığınız domatesleri ekleyin baharatları tuzu bu esnada ekleyip üzerine 3 su bardağı suyu ekleyin kısık ateşte domatesler yumuşayana kadar pişirip altını kapatın maydanozu üzerine serpip karıştırıp kapağı kapalı şekilde bırakın
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın fırın tepsisine yayın daha sonra kepçe yardımıyla pişirdiğimiz eti patateslerin her yerini kapatacak şekilde eşit olarak dökün patateslerin pişerken yemeğin suyunu çekeceği göz önünde bulundurularak gözünüze suyu az gelirse bu esnada bir miktar sıcak su ekleme yapabilirsiniz Üzerini folyoyla kapatıp patatesler pişinceye kadar 200 derece fırında 2530 dk pişirin İsterseniz patatesleri kızartarak da yapabilirsiniz AFİYET OLSUN
*6 adet orta boy patates
*1 kg minik minik doğranmış kırmızı et
*2 adet domates
*45 adet çarliston biber
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım demet maydanoz
*2 yemek kaşığı salça
*3 su bardağı su
*2 adet kuru soğan
*56 diş sarımsak
*Kimyon, köri, pul biber
*Tuz
Sultan Tava Tarifi Yapılışı Öncelikle minik minik doğranmış kırmızı eti, 1 çay bardağı yağı teflon bir tencereye koyup kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Küçük küçük doğranmış soğanları, sarımsakları, biberleri ilave edin bir miktar kavurup salçayı ekleyin bir iki kere karıştırıp kuş başı doğradığınız domatesleri ekleyin baharatları tuzu bu esnada ekleyip üzerine 3 su bardağı suyu ekleyin kısık ateşte domatesler yumuşayana kadar pişirip altını kapatın maydanozu üzerine serpip karıştırıp kapağı kapalı şekilde bırakın
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın fırın tepsisine yayın daha sonra kepçe yardımıyla pişirdiğimiz eti patateslerin her yerini kapatacak şekilde eşit olarak dökün patateslerin pişerken yemeğin suyunu çekeceği göz önünde bulundurularak gözünüze suyu az gelirse bu esnada bir miktar sıcak su ekleme yapabilirsiniz Üzerini folyoyla kapatıp patatesler pişinceye kadar 200 derece fırında 2530 dk pişirin İsterseniz patatesleri kızartarak da yapabilirsiniz AFİYET OLSUN