Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sultanahmet Cami'nde yaşanan ibretlik olay Okumadan geçmeyin

Sultanahmet Cami'nde yaşanan ibretlik olay Okumadan geçmeyin

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sultanahmet Cami'nde yaşanan ibretlik olay

Sultanahmet Cami'nde yaşanan ibretlik olay

Sultanahmet Camii'nde yaşanan bu olay herkesin okurken ibret alacağı türden

Ağlayan Komutan Hikayesi

Mehmet Aif Ersoy anlatıyor: Her sabah Sultanahmed Câmiine erkenden giden bir zât vardı Mihrâbın bir kenarında saçısakalı bembeyaz olmuş bu ihtiyar adam, ümitsiz bir şekilde durmadan ağlıyordu Niyâhet bir gün yanına sokuldum:

Muhteremdedim Allah’ın rahmetinden bu kadar ümitsizlik olur mu? Niye bu kadar ağlıyorsun?Bana Beni konuşturma Kalbim duracakdedi

Çok ısrar edince anlattı: Ben Abdülhamid devrinde bir binbaşı idim Anambabam vefât edince sadârete bir dilekçe gönderdim

Dedim ki “Mallarımız, gayrimenkullerimiz var Bunların bir nezâretçiye ihtiyacı vardır Kabul buyurulursa istifa etmek istiyorum Sadâret benim dilekçemi padişaha göndermiş

Bana doğrudan doğruya hünkârdan bir yazı geldi “İstifa kabul edilmedi deniyordu

Ben bir daha gönderdim Bizzat huzura çıkıp şifâhi görüşmek istedim

Ben o cehâlet ile padişahın huzuruna çıktım:

Sultanım, istifamın kabulünü istirham edeceğim Durumumuz budurdedim

Derin derin biraz düşündü İstifa etmemi istemiyordu Yüzünden belli idi

Isrârıma da dayanamadıÖfkeli bir edâyla, elinin tersi ile:

Haydi! İstifa ettirdik senidedi Ben dönüp işimin başına geldim

Gece mânâ âleminde orduların teftiş edildiğini gördüm Rasûllüllah Efendimiz (sav) Yıldız Sarayı’nın önünde duruyordu

Bütün Türk ordusunu teftiş ediyorduOsmanlı padişahlarının ileri gelenleri orada idi Abdülhamid edeple Fahri Kâinat Efendimiz’in arkasında duruyordu

Derken benim birliğim geldi Başında kumandan olmadığı için darmadağınıktıNerede bunun kumandanı?diye sordular Ya Rasûllallah çok ısrar etti İstifa ettirdikdedi

Rasûllüllah (sav) da:

Senin istifa ettirdiğini biz de istifa ettirdikbuyurdular Ben ağlamıyayım da kim ağlasın?

MESUT BEKİR KOPDAĞI
ARAŞTIRMACI

858,523Konular
981,275Mesajlar
31,128Kullanıcılar
offfSon üye
Üst Alt