iltasyazilim
FD Üye
Malzeme listesi
½ kg sultani bezelye (çok körpe olmalı)
2 ad çanak enginar
45 ad taze soğan
1520 ad arpacık soğan
½ çay bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı temiz su
½ demet dereotu
Tarifi:
1Sultani bezelyeleri tıpkı fasulye ayıklar gibi ayıklayın Kılçığı tek tarafında olur Körpe olduğu için hemen kopar dikkatlice ayıklayın
2Arpacık soğanları ayıklayıp zeytinyağında çevirmeye başlayın Pirinci kaynamaya yakın su içerisinde beklemeye alın
3Taze soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra parmak parmak doğrayın Enginarları uzun şeritler halinde 78mm kalınlığında doğrayın Bu işlemleri yaparken limonlu suda bekletin ki kararmasın
4Arpacık soğanlar yanmadan yumuşamaya başladıklarında enginarları ve taze soğanları ekleyin Hafifçe yağda döndürdükten sonra suyunu verip tuzunu atın Kapağını kapatın
5Orta ateşte 15 dakika sonra kaynayan tencereye sultani bezelyeleri ekleyin Enginarları zedelemeden alt üst edin Kapağını kapatıp altını kısın 7 dakika sonra pirinçleri süzüp ilave edin Sallayarak karıştırın Kapağını kapatın 13 dakika sonra altını kapatın
6Dereotunun yarısını sapsız kıyıp içine atın Hafifçe karıştırıp üzerine bir dem bezi, kağıt havlu koyup soğumaya bırakın Soğuduktan sonra yine üzerine dereotu ve zeytinyağı gezdirip servis edin
Sultani bezelyeler bu tarifle biraz diri kalacaklar siz çok yumuşak severseniz daha uzun süreli pişirebilirsiniz
½ kg sultani bezelye (çok körpe olmalı)
2 ad çanak enginar
45 ad taze soğan
1520 ad arpacık soğan
½ çay bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı temiz su
½ demet dereotu
Tarifi:
1Sultani bezelyeleri tıpkı fasulye ayıklar gibi ayıklayın Kılçığı tek tarafında olur Körpe olduğu için hemen kopar dikkatlice ayıklayın
2Arpacık soğanları ayıklayıp zeytinyağında çevirmeye başlayın Pirinci kaynamaya yakın su içerisinde beklemeye alın
3Taze soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra parmak parmak doğrayın Enginarları uzun şeritler halinde 78mm kalınlığında doğrayın Bu işlemleri yaparken limonlu suda bekletin ki kararmasın
4Arpacık soğanlar yanmadan yumuşamaya başladıklarında enginarları ve taze soğanları ekleyin Hafifçe yağda döndürdükten sonra suyunu verip tuzunu atın Kapağını kapatın
5Orta ateşte 15 dakika sonra kaynayan tencereye sultani bezelyeleri ekleyin Enginarları zedelemeden alt üst edin Kapağını kapatıp altını kısın 7 dakika sonra pirinçleri süzüp ilave edin Sallayarak karıştırın Kapağını kapatın 13 dakika sonra altını kapatın
6Dereotunun yarısını sapsız kıyıp içine atın Hafifçe karıştırıp üzerine bir dem bezi, kağıt havlu koyup soğumaya bırakın Soğuduktan sonra yine üzerine dereotu ve zeytinyağı gezdirip servis edin
Sultani bezelyeler bu tarifle biraz diri kalacaklar siz çok yumuşak severseniz daha uzun süreli pişirebilirsiniz