Sultanlar'ın dansı Sultanlar'ın dansı 07 Neslihan, Aysun ve Favori?nin müthiş formuyla 3?te 3 yapan ay yıldızlı bayanlarımız, Dünya Grand Prix Avrupa Elemeleri?nde büyük avantaj yakaladı FİLENİN Sultanlar?ı, geçtiğimiz sene Japonya?daki Dünya Şampiyonası?nda altın madalya şampiyon, dünya devi Rusya?yı Ankara?da biçare etti: 31 Yeni bir kavrayış ve yeni bir yapılanma ile yola meydana çıkan hanımefendi voleybol takımımızın, tekrar tekrar üçüncü maçını da kazanarak, 16 Dünya Grand Prix Avrupa elemelerinde harikulade bir form yakalaması, gelecek için bizi epeyce ümitlendirdi Maçın geneline baktığımızda, teknik ekibimiz ve oyuncularımızın hepsi görevlerini başarı ile yaptılar İyi manşet getirdiğimizde pasörümüz Bahar, ortadan Eda ve tek etap hücumlarda Aysun ile süper atak ettik Blokta tüm dünyanın durduramadığı Gamova?nın sert smaçları, liberomuz Gülden?in az daha ellerinde eridi gitti Tabii ki defansta Esra ve Gözde de süper oynadı, us almaz topları çıkartarak, dünya şampiyonu Rusya?nın oyundan düşmesini sağladılar üstelik zeki atak eden kızlarımız, yüksek Rus bloku karşı da harika plaseler atarak, rakibin toparlanmasına fırsat vermedi ve tarihi galibiyete imza attı Neslihan?ın bu maçtaki performansı şayet başkalarının hoşuna gitmeyebilir lakin ben bu görüşe asla katılmıyorum Çünkü 2523 aldığımız ilk iki sette son final toplarını çok büyük soğukkanlılıkla kullandı ve atmış olduğu müthiş servislerle galibiyette en büyük pay sahibi oldu Genç yıldızımız, önceki günkü Sırbistan önünde tie break?te 1412 geride iken, attığı servislerle maçı kazandırmıştı Neslihan?ın öldürücü servisleri de her babayiğidin harcı değil, bunu fakat yıldızımız yapabilir Biraz da turnuvadaki en formda oyuncumuz Favori?den bahsetmek istiyorum Milli takımımızın uzun yıllardır hasret duyduğu ve tüm dünya voleybolunun eksikliğini çektiği 4 numara oyuncusunun sahip olması gereken hücum, sıkı savunma, manşet ve blokla ilgili yerine getirilmesi gereken her adımı kusursuzca başardığını ve kendisini fazla geliştirdiğini gördüm SALON: Atatürk HAKEMLER: Martin Hudik () (Çek Cumhuriyeti), Fabrice Collados ()(Fransa) TÜRKİYE: Aysun (), Bahar (), Esra (), Eda (), Neslihan (), Gözde () (Libero Gülden , Gökçen *, Neriman , Çiğdem *, Pelin *, Deniz) RUSYA: Akulova (), Godina (), Alimova (*), Shaskova (), Sazhina (), Gamova (**) (Libero Kabeshova *, Merkulova *, Kosheleva *, Safronova *) SETLER: 2523, 2523, 1725, 2521 ZAMAN: 95 dakika (25, 26, 21, 23)