iltasyazilim
FD Üye
Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boya soğan
*1 adet büyük havuç
*1 adet büyük patates
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
Köfteleri için;
*350 gr kıyma
*1 adet küçük soğan
*56 dal maydanoz
*Karabiber, tuz, pulbiber
*1 diş sarımsak
*Yarım çay kaşığı kimyon
*2 yemek kaşığı kısırlık bulgur veya kırık pirinç
*1 yemek kaşığı un
*1 adet yumurta
*
Sulu Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle bütün köftelik malzemeleri iyice yoğurup ufak ufak yuvarlak şekil verip unlu tepsiye atıyoruz ki yapışmasın pişerken de dağılmasın diye
Sonra tenceremize soğanımızı yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağda kavuruyoruz Soğan kavrulduktan sonra patates ve havucu küp küp doğrayıp salçamızı da ekleyip onları da tenceremizde kavurmaya devam ediyoruz
Daha sonra suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip suyun kaynamasını bekliyoruz
Kaynadıktan sonra köftelerimizi teker teker atıp orta ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz
Harlı ateşte pişirilirse köfteler dağılabilir o yüzden orta ateşte yavaş pişmesi gerekiyor
Patatesler ve havuçlar yumuşayınca pişmiş demektir
İsterseniz limon sıkarak tüketebilirsiniz ben limonlu tüketmeyi daha çok seviyorum
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*
*1 adet orta boya soğan
*1 adet büyük havuç
*1 adet büyük patates
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
Köfteleri için;
*350 gr kıyma
*1 adet küçük soğan
*56 dal maydanoz
*Karabiber, tuz, pulbiber
*1 diş sarımsak
*Yarım çay kaşığı kimyon
*2 yemek kaşığı kısırlık bulgur veya kırık pirinç
*1 yemek kaşığı un
*1 adet yumurta
*
Sulu Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle bütün köftelik malzemeleri iyice yoğurup ufak ufak yuvarlak şekil verip unlu tepsiye atıyoruz ki yapışmasın pişerken de dağılmasın diye
Sonra tenceremize soğanımızı yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağda kavuruyoruz Soğan kavrulduktan sonra patates ve havucu küp küp doğrayıp salçamızı da ekleyip onları da tenceremizde kavurmaya devam ediyoruz
Daha sonra suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip suyun kaynamasını bekliyoruz
Kaynadıktan sonra köftelerimizi teker teker atıp orta ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz
Harlı ateşte pişirilirse köfteler dağılabilir o yüzden orta ateşte yavaş pişmesi gerekiyor
Patatesler ve havuçlar yumuşayınca pişmiş demektir
İsterseniz limon sıkarak tüketebilirsiniz ben limonlu tüketmeyi daha çok seviyorum
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*