iltasyazilim
FD Üye
Sulu Patates Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr yağsız Kuzu kıyma
*67 adet Patates
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarımdan biraz fazla yemek kaşığı domates salçası
*Salçaları kavururken çeyrek kesme şeker veya yarım çay kaşığı toz şeker
*3 yemek kaşığı tereyağı
*8 su bardağı sıcak su
*Tuz
*Köfte ve salçalı su için ayrı ayrı birer çay kaşığı Karabiber
*Köfte ve salçalı su için ayrı ayrı birer çay kaşığı Kırmızı Pul biber
*Köfte ve salçalı su için ayrı ayrı birer çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Sulu Patates Köfte Tarifi Yapılışı Derin bir tencerede tere yağında şekeri de katarak salçaları kavurun, üzerine suyunu ve ağız tadınıza göre tuzunu ekleyin, kaynasın
Kıymayı, tuzu, karabiberi, kimyonu, pul biberi iyice özleşinceye yoğurun Cevizden büyük parçalar alarak elinizi zaman zaman ıslatarak elinizde yuvarlayın
Kaynayan salçalı suya önce baharatları atın, karıştırın; sonra köfteleri atın Pişsin
Patatesleri yıkayıp soyun, iri halkalar şeklinde doğrayın
Kızartma tavasına sıvı yağı koyun; patatesleri arkalı önlü kızartın Köfteler pişince Kızaran patatesleri kaynayan salçalı suya katın Patatesin nişastası suyu kalınlaştıracaktır Yemeğin suyu kıvam alınca yemeğiniz pişmiş demektir Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
*500 gr yağsız Kuzu kıyma
*67 adet Patates
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarımdan biraz fazla yemek kaşığı domates salçası
*Salçaları kavururken çeyrek kesme şeker veya yarım çay kaşığı toz şeker
*3 yemek kaşığı tereyağı
*8 su bardağı sıcak su
*Tuz
*Köfte ve salçalı su için ayrı ayrı birer çay kaşığı Karabiber
*Köfte ve salçalı su için ayrı ayrı birer çay kaşığı Kırmızı Pul biber
*Köfte ve salçalı su için ayrı ayrı birer çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Sulu Patates Köfte Tarifi Yapılışı Derin bir tencerede tere yağında şekeri de katarak salçaları kavurun, üzerine suyunu ve ağız tadınıza göre tuzunu ekleyin, kaynasın
Kıymayı, tuzu, karabiberi, kimyonu, pul biberi iyice özleşinceye yoğurun Cevizden büyük parçalar alarak elinizi zaman zaman ıslatarak elinizde yuvarlayın
Kaynayan salçalı suya önce baharatları atın, karıştırın; sonra köfteleri atın Pişsin
Patatesleri yıkayıp soyun, iri halkalar şeklinde doğrayın
Kızartma tavasına sıvı yağı koyun; patatesleri arkalı önlü kızartın Köfteler pişince Kızaran patatesleri kaynayan salçalı suya katın Patatesin nişastası suyu kalınlaştıracaktır Yemeğin suyu kıvam alınca yemeğiniz pişmiş demektir Sıcak servis yapın
Afiyet olsun