Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sülük tedavisi nasıl yapılır?

Sülük tedavisi nasıl yapılır?
0
63

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Sülük tedavisi nasıl yapılır? Sülük de ne diyebilirsiniz, bunu büyüklerimiz gayet iyi bilirler Ben çocukluğumda mahalledeki bir teyzenin, elinde sülüklerin olduğu bir şişeyle avluya oturup bacaklarına sülük tutturduğunu hatırlıyorum Fakat onlarla başlıca tanışmam doğal tedavilerle ilgili çalışmalarım sırasında oldu Tanıdıkça da hayranlığım arttı Ilk bakışta böylece sevimli görünmeseler de, yaptıkları işi görünce hayran olmamak mümkün yok Hatta kanı vakumlarken körük gibi açılıp kapanmaları, doğadaki her canlının Allah’ı zikrettiğinin bir ispatı gibi, insanı kendine hayran bırakacak cinsten Ben seyretmeye doyamıyorum, her seferinde de, “Ey hoş Allah’ım hikmetinden sual olunmaz’’ demeden geçemiyorum açıkçası 55773 55773 suluktedavisinasilyapilir5c4f7c75154e7suluktedavisinasilyapilir5c4f7c75154e7 410 620 Sülük tedavisi nasıl yapılır? 1jpg55773 Sülük tedavisi nasıl yapılır? 1jpg55773 Sülükler Minik doktorlar ! Ahali aralarında pis kanı emmeleriyle tanınan sülüklerin başlıca hikmeti ağızlarında taşıdıkları salgıdadır 100 den pozitif doğal etken madde ihtiva eden bu salgı, bizim ülkemizdeki sülük cinslerinde çok kaslı etkiye sahiptir Yapıştığı yerde, pıhtılaşmayı önleyen özel bir kesi yapan sülükler, önce vücutlarındaki bu şifalı salgıyı bulunduğu yere zerk ederler, bir zaman sonradan da vakumlamaya başlarlar Bu salgının içinde “hirudin’’ denilen doğal bir kan sulandırıcı vardır Kanı sulandırır ve oluşmuş pıhtıyı eritebilir Hem cerahat giderici, mikrop öldürücü, ödem çözücü, analjezik, kas gevşetici, hücresel yenileyici, antiallerjik, antiromatizmal, anti oksidan ve daha o kadar fazla şifalı madde ihtiva eder Kullanılacak sülüğün tıbbi sülük olması, daha önce insan tedavisinde kullanılmamış olması, ehil kişilerce uygulanması, sağlıklı ve güvenilir olması önemlidir Tıbbi sülük, uygulamadan önce gerektiği gibi hazırlanmalı ve dinlendirilmelidir Hijyen açısından, hirudoterapi (sülük tedavisi) sonrası sülük mutlaka yıkım edilmeli bir diğer kişide kullanılmamalıdır Tıbbi Sülükler Tıbbi sülükler, birçok hastalıkta kimsesiz ya da tibbi tedaviye destek olarak kullanılmaktadır Birkaç üniversitemizde; kopuk organ tamirinde estetik cerrahi bölümlerinde uygulaması yapılmaktadır Daha çoğu hastalıkta; örneğin ortopedik rahatsızlıklar, dolaşım sorunları (damar tıkanıklıkları, varisler, mayasıl), iltihaplı romatizmalar, kireçlenmeler, cilt hastalıkları (egzamalar, sedef hast, mantar, çıban vs), bel ve boyun fıtıklarında başarıyla uygulanmaktadır Hatta botoks etkisi yaptığı için gençleşmek nedeniyle da kullanılır Sadece insanlarda yok veterinerlik hizmetlerinde de kullanımı vardır Hirudoterapi; yurt haricen afiyet kuruluşlarında, sağlık durumu personeli kadar uygulanmaktadır Ülkemizde de bu doğal çare yolunun sahipsiz kalmaması, insanlarımızın bu şifadan doya daya yararlanması, olur ya çoğu insanımızın faydasına olacak  

858,496Konular
981,681Mesajlar
29,763Kullanıcılar
xxcenaSon üye
Üst Alt