iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
12 adet dolmalık biber
İçi İçin;
100 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates rendesi
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Sosu İçin;
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası( Bu sos biberler fırın poşetine konulduktan sonra üstüne dökülerek pişer Fırından çıktıktan sonra ise farklı sos hazırlıyoruz)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı sumak
Biraz tuz ve yağ ile kavuruyoruz( Servis ederken üzerine döküyoruz)
Hazırlanışı
Dolmalık biberlerimizi temizliyoruz ve iç harcımızı karıştırıyoruz İyice karıştırdıktan sonra dolmalık biberlerimizi dolduruyoruz Üzerlerini domates ile kapatıyoruz Fırın poşetine diziyoruz ve sosumuzu döküyoruz Yukarı da anlatmıştım Daha sonra 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz Fırına koymadan önce fırın poşetinin üstünde kürdan yardımı ile delikler açıyoruz Fırından çıktıktan sonra 510 dakika dinlendirip servis tabağına alıyoruz ve sumaklı sosumuzu üzerine döküyoruz Arzuya göre fırından çıktıktan sonra sumaklı sosu kullanmayabiliriz Ben iki şeklini de denedim aşağıda fotoğraflarda iki şeklide mevcuttur Afiyet olsun
12 adet dolmalık biber
İçi İçin;
100 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates rendesi
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Sosu İçin;
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası( Bu sos biberler fırın poşetine konulduktan sonra üstüne dökülerek pişer Fırından çıktıktan sonra ise farklı sos hazırlıyoruz)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı sumak
Biraz tuz ve yağ ile kavuruyoruz( Servis ederken üzerine döküyoruz)
Hazırlanışı
Dolmalık biberlerimizi temizliyoruz ve iç harcımızı karıştırıyoruz İyice karıştırdıktan sonra dolmalık biberlerimizi dolduruyoruz Üzerlerini domates ile kapatıyoruz Fırın poşetine diziyoruz ve sosumuzu döküyoruz Yukarı da anlatmıştım Daha sonra 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz Fırına koymadan önce fırın poşetinin üstünde kürdan yardımı ile delikler açıyoruz Fırından çıktıktan sonra 510 dakika dinlendirip servis tabağına alıyoruz ve sumaklı sosumuzu üzerine döküyoruz Arzuya göre fırından çıktıktan sonra sumaklı sosu kullanmayabiliriz Ben iki şeklini de denedim aşağıda fotoğraflarda iki şeklide mevcuttur Afiyet olsun