iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 adet büyük boy yumurta 250 gram toz şeker 14 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı su 175 gram un 1 paket kabartma tozu Kelepçeli kek kalıbını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un
NASIL YAPILIR?
Oda sıcaklığında bekleyen büyük boy yumurtaların beyaz ve sarı kısımlarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın Yumurta beyazlarını az miktarda tuz ilavesiyle mikserle yüksek devirde çırpın Köpük köpük olacak olan çırpılmış yumurta beyazları, kabarmalı ve tok bir kıvama ulaşmalı Ayrı bir kapta olan yumurta sarılarını, toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar mikserle karıştırın Oda sıcaklığında olan suyu ekleyip yumurta sarılarının daha açık bir renge ulaşmasını sağlayın Su miktarını fazla kaçırmamaya dikkat edin Derin bir karıştırma kabına elediğiniz un ve kabartma tozuna, çırpılmış yumurta sarısı ve köpük kıvamına gelen yumurta beyazlarını katın Bu aşamadan sonra mikser yardımıyla sadece 23 dakika kadar karıştırarak kek karışımını pişmeye hazır hale getirin Kelepçeli kek kalıbını tereyağıyla yağladıktan sonra taban ve kenar kısımlarına az miktarda un eleyin Hazırladığınız kek harcını kalıba aktarın Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin, hava kabarcıklarının dışarı çıkması için kalıbı mutfak tezgahına bir iki kez vurun Soğuk fırına koyduğunuz keki; yukarı doğru kabarmaya başlayana kadar yaklaşık 20 dakika 180 derecede, sonrasında 150 derecede 30 dakika pişirin Fırından çıkan ve kısa bir süre dinlenen keki, ters çevirerek büyük boy bir servis tabağına çıkartın Oda ısısında soğuduktan sonra pasta ya da kek formunda dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın
4 adet büyük boy yumurta 250 gram toz şeker 14 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı su 175 gram un 1 paket kabartma tozu Kelepçeli kek kalıbını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un
NASIL YAPILIR?
Oda sıcaklığında bekleyen büyük boy yumurtaların beyaz ve sarı kısımlarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın Yumurta beyazlarını az miktarda tuz ilavesiyle mikserle yüksek devirde çırpın Köpük köpük olacak olan çırpılmış yumurta beyazları, kabarmalı ve tok bir kıvama ulaşmalı Ayrı bir kapta olan yumurta sarılarını, toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar mikserle karıştırın Oda sıcaklığında olan suyu ekleyip yumurta sarılarının daha açık bir renge ulaşmasını sağlayın Su miktarını fazla kaçırmamaya dikkat edin Derin bir karıştırma kabına elediğiniz un ve kabartma tozuna, çırpılmış yumurta sarısı ve köpük kıvamına gelen yumurta beyazlarını katın Bu aşamadan sonra mikser yardımıyla sadece 23 dakika kadar karıştırarak kek karışımını pişmeye hazır hale getirin Kelepçeli kek kalıbını tereyağıyla yağladıktan sonra taban ve kenar kısımlarına az miktarda un eleyin Hazırladığınız kek harcını kalıba aktarın Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin, hava kabarcıklarının dışarı çıkması için kalıbı mutfak tezgahına bir iki kez vurun Soğuk fırına koyduğunuz keki; yukarı doğru kabarmaya başlayana kadar yaklaşık 20 dakika 180 derecede, sonrasında 150 derecede 30 dakika pişirin Fırından çıkan ve kısa bir süre dinlenen keki, ters çevirerek büyük boy bir servis tabağına çıkartın Oda ısısında soğuduktan sonra pasta ya da kek formunda dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın