Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sünger Kek

Sünger Kek
0
106

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

4 adet büyük boy yumurta 250 gram toz şeker 14 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı su 175 gram un 1 paket kabartma tozu Kelepçeli kek kalıbını yağlamak için:

1 tatlı kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un

NASIL YAPILIR?

Oda sıcaklığında bekleyen büyük boy yumurtaların beyaz ve sarı kısımlarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın Yumurta beyazlarını az miktarda tuz ilavesiyle mikserle yüksek devirde çırpın Köpük köpük olacak olan çırpılmış yumurta beyazları, kabarmalı ve tok bir kıvama ulaşmalı Ayrı bir kapta olan yumurta sarılarını, toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar mikserle karıştırın Oda sıcaklığında olan suyu ekleyip yumurta sarılarının daha açık bir renge ulaşmasını sağlayın Su miktarını fazla kaçırmamaya dikkat edin Derin bir karıştırma kabına elediğiniz un ve kabartma tozuna, çırpılmış yumurta sarısı ve köpük kıvamına gelen yumurta beyazlarını katın Bu aşamadan sonra mikser yardımıyla sadece 23 dakika kadar karıştırarak kek karışımını pişmeye hazır hale getirin Kelepçeli kek kalıbını tereyağıyla yağladıktan sonra taban ve kenar kısımlarına az miktarda un eleyin Hazırladığınız kek harcını kalıba aktarın Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin, hava kabarcıklarının dışarı çıkması için kalıbı mutfak tezgahına bir iki kez vurun Soğuk fırına koyduğunuz keki; yukarı doğru kabarmaya başlayana kadar yaklaşık 20 dakika 180 derecede, sonrasında 150 derecede 30 dakika pişirin Fırından çıkan ve kısa bir süre dinlenen keki, ters çevirerek büyük boy bir servis tabağına çıkartın Oda ısısında soğuduktan sonra pasta ya da kek formunda dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın


 
858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt