iltasyazilim
FD Üye
Sünger Tatlı Tarifi İçin Malzemeler KEK İ İÇİN :
*3 yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 kahve fincanı şeker
*2, 5 fincan irmik
*4 fincan un
*1 paket kabartma tozu
*1 vanilya
ŞERBETİ İÇİN :
*9 fincan su
*6 fincan şeker
*1 dilim limon
Sünger Tatlı Tarifi Yapılışı Yiyenlerın tarif istediği, çok beğenilen bir tatlı Şerbetli Bi tatlı olmasına rağmen, tat olarak çok ağır olmayan bir lezzet Mutlaka deneyin lütfen Ben bu tarifte, küçük türk kahvesi fıncanını değil de biraz daha büyük olan türk kahvesi fincanını ölçü olarak kullanıyorum İlk önce şerbetini yapıyoruz Önce şerbeti yapalım ki şerbet soğusun Şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup kaynatıyoruz Kaynamaya başlayınca, altını kısıp 5 dk kaynatıyoruz Limonu da tencereye atıp 2 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz Şerbetimiz hazır Şerbet soğurken bizde yavaş yavaş tatlımızın kekini yapmaya başlayalım Kekini çırparken mikser kullanırsanız daha iyi olur Normal kek yapar gibi, önce şeker Ve yumurtayı koyup köpürene kadar karıştıralım Daha sonra çırpmaya devam edelim ve yoğurt, irmik, un kabartma tozu nu ve en son olarak da vanilyayı ekleyip çırpalım Büyük kare borcamı margarin ile güzelce yağlayıp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim 20 dk sonra kürdan testi yapalım Piştiğinde tatlının kekini fırından çıkarıp Birazcık soğumasını bekleyelim Tatlının kekini kare şeklinde dilimleyelim Kekin üstüne avucunuzun iç tarafıyla dokunun ve elinizi çok yakmıyorsa yanı çok sıcaklığı biraz geçmişse şerbetini her tarafına eşit şekilde dökelim ve üzerine bir tepsi kapatıp dinlendirelim ve daha sonra istediğimiz gibi üzerini süsleyelim Afiyet olsun Eğer strec film ile üzerini hava almıcak şekilde kapatırsak iki üç gün tazeliğini korur
*3 yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 kahve fincanı şeker
*2, 5 fincan irmik
*4 fincan un
*1 paket kabartma tozu
*1 vanilya
ŞERBETİ İÇİN :
*9 fincan su
*6 fincan şeker
*1 dilim limon
Sünger Tatlı Tarifi Yapılışı Yiyenlerın tarif istediği, çok beğenilen bir tatlı Şerbetli Bi tatlı olmasına rağmen, tat olarak çok ağır olmayan bir lezzet Mutlaka deneyin lütfen Ben bu tarifte, küçük türk kahvesi fıncanını değil de biraz daha büyük olan türk kahvesi fincanını ölçü olarak kullanıyorum İlk önce şerbetini yapıyoruz Önce şerbeti yapalım ki şerbet soğusun Şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup kaynatıyoruz Kaynamaya başlayınca, altını kısıp 5 dk kaynatıyoruz Limonu da tencereye atıp 2 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz Şerbetimiz hazır Şerbet soğurken bizde yavaş yavaş tatlımızın kekini yapmaya başlayalım Kekini çırparken mikser kullanırsanız daha iyi olur Normal kek yapar gibi, önce şeker Ve yumurtayı koyup köpürene kadar karıştıralım Daha sonra çırpmaya devam edelim ve yoğurt, irmik, un kabartma tozu nu ve en son olarak da vanilyayı ekleyip çırpalım Büyük kare borcamı margarin ile güzelce yağlayıp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim 20 dk sonra kürdan testi yapalım Piştiğinde tatlının kekini fırından çıkarıp Birazcık soğumasını bekleyelim Tatlının kekini kare şeklinde dilimleyelim Kekin üstüne avucunuzun iç tarafıyla dokunun ve elinizi çok yakmıyorsa yanı çok sıcaklığı biraz geçmişse şerbetini her tarafına eşit şekilde dökelim ve üzerine bir tepsi kapatıp dinlendirelim ve daha sonra istediğimiz gibi üzerini süsleyelim Afiyet olsun Eğer strec film ile üzerini hava almıcak şekilde kapatırsak iki üç gün tazeliğini korur