iltasyazilim
FD Üye
Sünger Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*6 yemek kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı sulu sulu yoğurt
*1 avuç içi dövülmüş ceviz
*1 çay bardağın içine yarım limon sıkılacak üzerine soğuk su eklenecek
*2 adet kabartma tozu
*12 yemek kaşığı un
Şerbeti için ;
*2 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı soğuk su
Üzeri için ;
*1 su bardağı süt
*1 poşet krem santi
Sünger Tatlısı Tarifi Yapılışı Ilk olarak yumurtamızı bir kabımızda mikserle güzelce köpürene dek çırpalım Ardından şekerimizi ekleyelim tekrar çırpalım Yoğurt, ceviz içi, hazırlanan limonlu suyu döküp karıştıralım Unumuzu süzgece dökelim Üstüne kabartma tozlarını ekleyelim ve eleyelim Hamurumuzu yağlanmış dikdörtgen borcamımıza yayalım Önceden ısıtılmış 150° fırında pişirelim
Kekimiz fırında pişerken bizde şerbetimizi hazırlayalım
Bir kaba şekerimizi ve soğuk suyumuzu dökelim Dikkat edelim buraya kaynatmadan kaşıkla karıştıra karıştıra eritelim Başka bir işlem yok Ve şerbetimiz hazır
Kekimiz piştikten sonra fırından çıkaralım Biraz ılıdıktan sonra hazırladığımız şerbetimizi döküp çekmesini bekleyelim
Öbür yandan krem şantimizi hazırlayalım Ve üzerine sürüp dilimleyerek servis yapalım
*
*3 adet yumurta
*6 yemek kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı sulu sulu yoğurt
*1 avuç içi dövülmüş ceviz
*1 çay bardağın içine yarım limon sıkılacak üzerine soğuk su eklenecek
*2 adet kabartma tozu
*12 yemek kaşığı un
Şerbeti için ;
*2 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı soğuk su
Üzeri için ;
*1 su bardağı süt
*1 poşet krem santi
Sünger Tatlısı Tarifi Yapılışı Ilk olarak yumurtamızı bir kabımızda mikserle güzelce köpürene dek çırpalım Ardından şekerimizi ekleyelim tekrar çırpalım Yoğurt, ceviz içi, hazırlanan limonlu suyu döküp karıştıralım Unumuzu süzgece dökelim Üstüne kabartma tozlarını ekleyelim ve eleyelim Hamurumuzu yağlanmış dikdörtgen borcamımıza yayalım Önceden ısıtılmış 150° fırında pişirelim
Kekimiz fırında pişerken bizde şerbetimizi hazırlayalım
Bir kaba şekerimizi ve soğuk suyumuzu dökelim Dikkat edelim buraya kaynatmadan kaşıkla karıştıra karıştıra eritelim Başka bir işlem yok Ve şerbetimiz hazır
Kekimiz piştikten sonra fırından çıkaralım Biraz ılıdıktan sonra hazırladığımız şerbetimizi döküp çekmesini bekleyelim
Öbür yandan krem şantimizi hazırlayalım Ve üzerine sürüp dilimleyerek servis yapalım
*