Acun Ilıcalı'nın en yeni projesi olarak karşımıza çıkan dijital yayın platformu Exxen, yaklaşık 9 aydır hayatımızda ve 2021-22 dönemi prestijiyle UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi yayın haklarını satın alarak bilhassa sporseverlerin hayatlarındaki yerini daha da artırmış durumda.
Pek çok kişi, Acun Ilıcalı'nın Türkiye 1. futbol ligi olan Muhteşem Lig'inde yayın haklarını almasını bekliyordu lakin en azından bu dönem prestijiyle bu türlü bir durum gerçekleşmiş değil. Yeniden de deneyimli ve sevilen spor müellifi Mehmet Demirkol'a nazaran önümüzdeki periyotta Muhteşem Lig maçlarını Exxen'de izlemek külliyen hayal değil.
Socrates Mecmua YouTube kanalında Kaan Kural ile birlikte çekmiş oldukları 'Oyna Devam' isimli programın 2. dönem 5. kısmında Exxen'in UEFA maçlarının birinci haftasındaki yayın performansını pahalandıran Mehmet Demirkol, Üstün Lig yayın hakları hakkında ise sürpriz açıklamalarda bulundu.
"Ben Acun'la konuştum. Çok ayrıntısını vermeyeyim fakat hakikatten çok aşırı istekli olduğunu söyleyebilirim" diyen Demirkol, Ilıcalı'nın kendisine "Bana TV8'i aldığımda da yapamazsın dediler, yapacağım" dediğini ve Ilıcalı'nın UEFA yayın paketleri için "Ucuz" dediğini belirtiyor.
"Aldığım izlenim -bu bilgi değil, yani bu türlü bir şey söylemedi- bence lige de girecek" diyen usta spor yorumcusu, "Gireceğim demedi fakat onun izlenimini aldım" tabirlerini kullandı. Demirkol'un da söylediği üzere Acun Ilıcalı bugüne kadar Harika Lig yayın haklarını almak istediğine dair açık bir telaffuzda bulunmadı lakin yayın haklarını almak istediği söylentileri uzun vakittir yer alıyordu. Önümüzdeki periyotta bu hususta yeni sürprizler ile müsabakamız son derece muhtemel.
Oyna Devam'ın 2. dönem 5. kısmını çabucak aşağıdan izleyebilir, Mehmet Demirkol'un Exxen ile ilgili açıklamalarına 25. dakikadan itibaren ulaşabilirsiniz