iltasyazilim
FD Üye
Süper Starbucks Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*6 yemek kaşığı erimiş tereyağı
*1 su bardağından 1 parmak az şeker
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
*Yarım paket kabartma tozu
*Yarım paket vanilya
*1 çimdik tuz
*1 dikdörtgen paket bitter çikolata
*Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Süper Starbucks Kurabiye Tarifi Yapılışı
Tereyağı ve şeker iyice çırpılır Daha sonra 1 yumurta, tuz, nişasta katılıp iyice çırpılır Ardından un kabartma tozu ve vanilya katılıp güzelce yoğurulur Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir En son kırılmış parça çikolatalar ceviz ve tarçın katılıp güzelce karıştırılır ve yağlanmış tepsiye yuvarlayıp hafif yassılaştırdığımız kurabiyelerimiz dizilir Önceden ısıtılmış fırında (ben fanlı ayarda pişiriyorum) 180200 derece de 12 dakika pişirilir Çıktığında hafif yumuşak olsada kendini toparlayacaktır Çok güzel bir lezzet afiyet olsun
*6 yemek kaşığı erimiş tereyağı
*1 su bardağından 1 parmak az şeker
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
*Yarım paket kabartma tozu
*Yarım paket vanilya
*1 çimdik tuz
*1 dikdörtgen paket bitter çikolata
*Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Süper Starbucks Kurabiye Tarifi Yapılışı
Tereyağı ve şeker iyice çırpılır Daha sonra 1 yumurta, tuz, nişasta katılıp iyice çırpılır Ardından un kabartma tozu ve vanilya katılıp güzelce yoğurulur Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir En son kırılmış parça çikolatalar ceviz ve tarçın katılıp güzelce karıştırılır ve yağlanmış tepsiye yuvarlayıp hafif yassılaştırdığımız kurabiyelerimiz dizilir Önceden ısıtılmış fırında (ben fanlı ayarda pişiriyorum) 180200 derece de 12 dakika pişirilir Çıktığında hafif yumuşak olsada kendini toparlayacaktır Çok güzel bir lezzet afiyet olsun