teknolojiuzmani
FD Üye
İlkokul birinci sınıfta öğrendiğimiz okuma tekniğinin yerine geliştirdiği Muhteşem Süratli Okuma tekniği ve yazılımı ile dünyaya süratli okumayı öğreten Mehmet Taşhanlıgil, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:
“21. yüzyılda, ilerleyen teknolojinin de tesiri ile bireyin okuma alışkanlığının azalması sonucunda oluşan vakit ve mana kaybını en aza indirmek gerekiyor. Üstün Süratli Okuma ile bu süreci yönetmek epeyce kolay. Kendi alanında uzmanlaşmış altyapısı ile çağın gerekliliklerine en uygun formda hazırlanmış bu platform, okul eğitimine, kitap okumaya, daha yeterli anlamaya ve imtihanlarda yanlışsız soru çözmeye yardımcı oluyor. Sistem, okumalarımızı çok daha uygun anlamamızı ve bir dakikada okunan söz sayısını anlayarak 3 katına kadar çıkarmamızı sağlıyor.”
Ülkemizdeki Eğitim Sistemi Suratı Gerektiriyor
Türkiye’nin eğitim sisteminin temelinde suratın yattığını söyleyen Mehmet Taşhanlıgil, şahısların bu vesile ile süratli okuma teknikleri konusunda eğitime yöneldiklerinin altını çizdi. Taşhanlıgil: “Ülkemizdeki eğitim sisteminin, temelde suratı gerektiriyor olması da bizi dolaylı olarak süratli okumamızı sağlayacak eğitimlere yönlendiriyor. Bu manada Üstün Süratli Okuma, okulların öğrencilerine sunduğu büyük bir avantaj hâline gelmiş durumda. Ders olarak işletilen, öğrencinin yıl içerisindeki okuma ve manaya düzeyini ölçmesini sağlayan bu sistem, yılsonunda öğrencinin gelişim seviyesini ve muvaffakiyet haritasını da oluşturuyor.” dedi.
15 Binden Fazla Öğrenciye Eğitim Verdi
Türkiye’de pek çok üst seviye yönetici, bürokrat, pilot, oyuncunun yanı sıra kurum ve kuruluşa süratli okuma, hafıza teknikleri ve zihin haritası konusunda dayanak veren Mehmet Taşhanlıgil, öğrencisi olduğu dünyaca ünlü Profesör Tony Buzan’ın şirketi ile dünyaya eğitim veriyor. Taşhanlıgil: “Bugüne kadar ülkemizde 15 bin, dünyada 50 binden fazla öğrenciye süratli okuma tekniği konusunda eğitim verdim. Hâlihazırda 100’den fazla okulda da uygulamalarımız devam ediyor. Geliştirmiş olduğum Muhteşem Süratli Okuma tekniğini tüm dünyaya açtık. Prosedür, beynin öğrenme ve okuduğunu manaya metotlarına en uygun formda hazırlandığından; sistem, öğrencinin kaç söz okuduğunu ve anladığını ölçerek, öğrenciye mahsus eğitim seviyesi belirliyor ve öğrencinin süratli okuması ve anlaması için gereken altyapıyı sağlıyor. Dünya Beyin Akademisi işbirliği ile bilimsel olarak tasarlanmış bilgisayar idmanlarıyla birey, 100’lerce fiyatsız kitap ve 10.000’lerce makale eşliğinde otomatik olarak eski okuma alışkanlıklarını yenerek, süratli okumayı öğreniyor ve okuduğunu daha uygun anlıyor.” diye konuştu.
Günde 15 dakikalık idmanlarla nasıl süratli okuyarak anlayabileceğinizi
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
adresinden öğrenebilirsiniz.Sistem nasıl işliyor?
superhizliokuma.com’ un eğitim koordinatörü Recep Yerli, sistemin çalışma prensibinin öncelikle, kayıtlı kullanıcılara 4 farklı metin çalışması yaptırılarak okuma ve manaya düzeylerinin belirlendiği ve geliştirilen algoritma ile okuma ve manaya çalışmalarının başladığını belirtti. İçerisinde oyun ve yapay zeka tabanlı sistem sayesinde günlük antrenmanlarla evvel suratınızın artmasını sonra manaya düzeyinizin gelişmesi sağlanıyor. Sistem bulunan kitaplar üzerinden kullanıcıların anlayarak okuma suratını artırarak devam ediyor.
Biz nasıl geliştirebiliriz?
Süratli okumanın büsbütün beyin kapasitemizin müsaade verdiği bir okuma metodu olduğunu söyleyen Mehmet Taşhanlıgil, nasıl yürüyen bir birey koşabilir fakat uçamaz ise, okumayı bilen bir birey de süratli okuyabilir lakin bir bakışta sayfayı bitiremez diyor. Küçükte bir tavsiye veriyor. “Hiç okuma yapmıyorsanız bile günde yalnızca bir sayfa okumakla başlayın. Bir kitabı açın ve yalnızca bir sayfa okuyun”
Süratlice tekniklere başlamak için kalem yahut parmak ile satırları takip edin, bu odaklanmayı, odaklanmaya bağlı olarak da söz kümesi olarak okumanızı sağlayacak. Ve 4-3-2-1 dediği bir idmanı öneriyor. Okumak için bir kitap belirleyin ve daha evvelce okumadığınız bir sayfadan itibaren 4 dakika anlayarak okuyun. Sonra 4 dakika anlayarak okuduğunuz bu sayfayı 3 dakikada yetişin. Evet tıpkı yeri okuyun ancak bu sefer yetişmek için. Manaya düzeyi düşecektir lakin yetişmeniz değerli. Sonra 3 dakikada yetişmeniz istenen 4 dakikada okuduğunuz kısmı 2 dakikada ve 1 dakika da yetiştirin. Unutmayın 4 dakikada anlayarak okuduğunuz yeri 1 dakika da anlamanızı değil 3 – 2 ve 1 dakika da yetişmelisiniz.